Διεθνή

Μ. Βρετανία: Αεροπορική αναταραχή λόγω κατάρρευσης του συστήματος ελέγχουυ

Μ. Βρετανία: Αεροπορική αναταραχή λόγω κατάρρευσης του συστήματος ελέγχουυ

Πηγή Φωτογραφίας: the times.gr//forbes, Συνεχίζεται η αναστάτωση στα αεροδρόμια της Βρετανίας, ενώ αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας

Διαδοχικές ακυρώσεις και καθυστερήσεις αεροπορικών πτήσεων.

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα αεροδρόμια της Βρετανίας, ενώ αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) εργάζονται για την αντιμετώπιση του τεχνικού ζητήματος που προέκυψε με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πολλών πτήσεων.

«Αντιμετωπίζουμε αυτήν την ώρα τεχνικό πρόβλημα και θέσαμε σε εφαρμογή περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν το πρόβλημα», δήλωσε εκπρόσωπος της NATS, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει κλείσει ο βρετανικός εναέριος χώρος.

Νωρίτερα η σκωτσέζικη αεροπορική εταιρεία Loganair ανέφερε σε ανάρτησή της ότι σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο των συστημάτων υπολογιστών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία, προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις διεθνείς πτήσεις.

Διοικήσεις αεροδρόμιων όπως του Λούτον, του Λονδίνου και του Μπέρμιγχαμ ανέφεραν ότι εργάζονται για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο του προβλήματος και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου μπορούν να επανέλθουν οι κανονικές λειτουργίες, ενώ η British Airways τόνισε επίσης ότι συνεργάζεται στενά με την NATS για να κατανοήσει την έκταση του προβλήματος.

Η διοίκηση του αεροδρόμιου του Δουβλίνου τόνισε ότι ζητήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ακυρώσεις ορισμένων πτήσεων από και προς την ιρλανδική πρωτεύουσα και συνέστησε στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα να επικοινωνούν εκ των προτέρων με την αεροπορική τους εταιρεία για να μάθουν για την πτήση τους.

Πολλοί επιβάτες με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι παραμένουν μέσα σε αεροπλάνα στους διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης περιμένοντας να αναχωρήσουν σε μια μέρα αιχμής λόγω δημόσιας αργίας σήμερα σε μέρη της Βρετανίας.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν μέσα σε αεροπλάνο καθηλωμένο στον διάδρομο προσαπογείωσης με προορισμό τη Βουδαπέστη είπε ότι ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για ενδεχόμενη καθυστέρηση 8-12 ωρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments