Οικονομία

«Καλάθι των Σχολικών Ειδών»: Σε ισχύ από την Τετάρτη – Ποια είδη περιλαμβάνει

«Καλάθι των Σχολικών Ειδών»: Σε ισχύ από την Τετάρτη – Ποια είδη περιλαμβάνει

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ)

Στο «Καλάθι του νοικοκυριού» και τα σχολικά είδη

Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου τίθενται σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών» και οι βελτιωτικές αλλαγές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» προς όφελος των καταναλωτών, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση.

Τα σχολικά είδη που αποτελούν τη βάση για το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών» είναι τα εξής:

– Σχολικές τσάντες

– Κασετίνες

– Τετράδια

– Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά

– Χρωματιστοί μαρκαδόροι

– Στυλό

– Γόμες

– Ξύστρες

– Διαβήτες/Χάρακες

Σημειώνεται ότι, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, το «καλάθι» με τα σχολικά θα είναι διαθέσιμο και σε αλυσίδες παιχνιδιών και ειδών τεχνολογίας που πωλούν και σχολικά είδη, με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά και τα βιβλιοπωλεία.

Το νέο αυτό μέτρο κατά της ακρίβειας, που έρχεται να βοηθήσει τους γονείς στην αγορά των σχολικών ειδών για τα παιδιά τους, πρόκειται να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2023.

Στο μεταξύ, διατηρείται το «Καλάθι του Νοικοκυριού», από το οποίο έχουν αφαιρεθεί είδη που δεν είχαν την αναμενόμενη ζήτηση, π.χ. κακάο, σοκολάτα και αντισηπτικά, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η προσθήκη, τουλάχιστον, ενός επώνυμου προϊόντος (για όσα σούπερ μάρκετ πωλούν επώνυμα προϊόντα) σε ορισμένες κατηγορίες βασικών ειδών διατροφής (π.χ. γαλακτοκομικά, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά).

Ακόμα, προβλέπεται σε χώρο κοντά στα ταμεία η καθιέρωση ενός δεύτερου σημείου ιδιαίτερης προβολής και πώλησης για τα προϊόντα του «καλαθιού» (για όσα δεν χρειάζονται ψυγείο) και του «Καλαθιού των Σχολικών Ειδών». Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει -όπου είναι χωροταξικά εφικτό- ειδική προθήκη για τα περισσότερα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments