Πολιτική

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Το κόμμα δεν είναι επιχείρηση, για να φέρεις διευθύνοντα σύμβουλο από άλλη χώρα

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Το κόμμα δεν είναι επιχείρηση, για να φέρεις διευθύνοντα σύμβουλο από άλλη χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: Ανακοίνωση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο της υποψηφιότητάς του για την προεδρια του ΣΥΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι απάντησε για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ και για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να έχει μια ξεκάθαρη ταυτότητα, που δεν θα είναι άθροισμα απόψεων, αλλά σύνθεση αυτών. Ο κόσμος πρέπει να αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα τις θέσεις του κόμματος και αυτό να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης για τη σύνθεση», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Kontra.

Είπε ότι ο ίδιος σαφώς και μπορεί να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενότητα και δίνοντας στα μέλη και στον κόσμο του υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση για τις αξίες και τις ιδέες του κόμματος. Δήλωσε βέβαιος ότι μπορεί ως πρόεδρος να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη και παράλληλα ότι είναι υπέρ της συζήτησης με τη σοσιαλδημοκρατία.

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε ότι έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ότι συμφωνεί μαζί του σε θέματα όπως π.χ. αυτά που αφορούν το δικαιωματικό χώρο, αλλά εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο γνωρίζει το κόμμα, την ιστορία του και τους ανθρώπους του. Γιατί το κόμμα, όπως είπε, δεν είναι επιχείρηση να φέρεις διευθύνοντα σύμβουλο από άλλη χώρα.

Σχετικά με το θέμα του ντιμπέιτ ανέφερε ότι έχει προταθεί εκ μέρους του να γίνει μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση, όπως αυτή που έχει προτείνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά, όπου οι υποψήφιοι θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κόσμου. Ανέφερε ότι «και οι δημοσιογράφοι, όπως άλλωστε οι ίδιοι το έχουν πει, δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διεξάγονται τα ντιμπέιτ στην Ελλάδα, και ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει τις αναλύσεις επί της ουσίας και όχι να περιορίζονται οι υποψήφιοι σε “ατάκες” που θα γράψουν επικοινωνιακά».

Από τον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης. Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Για τη διαδικασία εκλογής του προέδρου θύμισε ότι υπάρχει συμφωνία, ότι προβλέπεται από το καταστατικό να είναι όμοια με τον τρόπο εκλογής του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι σήμερα Παρασκευή θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το κόμμα και τη λειτουργία του.

Αναφερόμενος στις αιτίες της εκλογικής ήττας, είπε μεταξύ άλλων ότι πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θολό αφήγημα και ότι υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό στην ηγεσία και στα στελέχη του κόμματος. «Εκ των υστέρων κρίνοντας, έπρεπε να πούμε στον κόσμο ότι εμείς σας βγάλαμε από τα μνημόνια και η κοινωνία που ονειρευόμαστε είναι αυτή. Αυτό, πρέπει να κάνουμε και τώρα, γιατί αυτό θα δώσει ελπίδα στον κόσμο και αιχμηρότητα στον πολιτικό μας λόγο», υποστήριξε. Σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν μέσα στο κόμμα, είπε ότι πριν το 2015 ήταν πολύ μεγαλύτερες και ότι η σύνθεση απόψεων είναι απολύτως εφικτή, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα όργανα και στις διαδικασίες.

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα θύμισε ότι τον είχε υποστηρίξει και για δήμαρχο, και για αρχηγό, και στην κόντρα του με τον Αλέκο Αλαβάνο και πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε υπουργό στην κυβέρνησή του και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο μετέπειτα. Πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες είναι χρήσιμες και ότι, αντιθέτως, δεν προσφέρει τίποτα να λέει κανείς πάντα αυτό που θέλει να ακούσει ο αρχηγός.

Αναφορικά με τη ζημιά που προκάλεσε προεκλογικά στο κόμμα η αναφορά του κ. Κατρούγκαλου στις ασφαλιστικές εισφορές, απάντησε ότι «όταν ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να αλλάξει τη ροή της ιστορίας, τότε δεν πρέπει να εξετάζεται το γεγονός, αλλά η ευαλωτότητα του συστήματος σε αυτό. Γιατί ένα κόμμα στιβαρό και με αυτοπεποίθηση, είναι θωρακισμένο σε τέτοιου είδους αναταράξεις».

Ερωτηθείς για το ρόλο των δημοσιογράφων, ανέφερε ότι σέβεται πολύ τους δημοσιογράφους που κάνουν σοβαρή ερευνητική δουλειά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το πρόβλημα που συχνά παρατηρείται στο πολιτικό ρεπορτάζ -και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο- είναι ότι πολύ συχνά οι δημοσιογράφοι δεν ξεχωρίζουν την είδηση από την άποψη, τις συγχέουν, διαστρεβλώνοντας μάλιστα την πρώτη. Και εκεί έγκειται το πρόβλημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments