Ελλάδα

Φωτιά στη Σταμάτα: Μια προσαγωγή – Περιορίστηκε το μέτωπο [vid]

Φωτιά στη Σταμάτα: Μια προσαγωγή – Περιορίστηκε το μέτωπο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363298] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα στη Σταμάτα κοντά σε κατοικίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα στη Σταμάτα κοντά σε κατοικίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά σε κατοικίες. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και το μέτωπο έχει αυτή την στιγμή περιοριστεί.  Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις οι οποίες συνεχίζουν τις ρίψεις νερού.

Παράλληλα, οι κάτοικοι που νωρίτερα είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας επιστρέφουν σταδιακά σε αυτά. Μάλιστα, ο δήμος Διονύσου έστειλε δημοτικά λεωφορεία για να τους απομακρύνει ενώ νωρίτερα είχε σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο χωριό Μαρτίνο χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στο Μαρτίνο του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα, κοντά στα «μεταλλεία Τσούκας» σε χαμηλή βλάστηση αλλά επεκτάθηκε γρήγορα μέσα σε χαράδρα και πήρε διαστάσεις, χωρίς, ωστόσο, να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και να ελέγξουν την κατάσταση περιφερειακά, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκε προκειμένου να συνδράμει και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα όπως και μηχανήματα των ΟΤΑ και τη περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments