Αθλητισμός

Ετσι ενεργοποίησε τη βόμβα Ποντένσε – Η άφιξη τον Ιούνιο, οι κινήσεις Μαρινάκη, η στάση του παίκτη, το deal…

Ετσι ενεργοποίησε τη βόμβα Ποντένσε – Η άφιξη τον Ιούνιο, οι κινήσεις Μαρινάκη, η στάση του παίκτη, το deal…

Πηγή Φωτογραφίας: Daniel Podence (2018-2020) Όλα τα Γκολ με τον Ολυμπιακό/ Thrylos7 videos

Ο Ολυμπιακός έκανε στις καθυστερήσεις το «μπαμ» του καλοκαιριού.

To10.gr παρουσιάζει όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες της μεγάλης επιστροφής του Ντάνιελ Ποντένσε στον Ολυμπιακό. Οσα έγιναν από τη διοίκηση Μαρινάκη. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα: 1) Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ντάντιελ Ποντένσε. 2) Ο παίκτης ΔΕΝ ήθελε να πάει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πλην Ολυμπιακού. 3) Ο Πορτογάλος εξτρέμ δηλώθηκε ΚΑΝΟΝΙΚΑ στη λίστα των Ερυθρόλευκων για τα παιχνίδια τους στον όμιλο του Europa League. 4) Η μετακίνησή του κορυφαίου εξτρέμ που έχει περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έγινε μια περίπλοκη συμφωνία, που αφορά, δανεισμό, οψιόν αγοράς και λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Και οι οποίες προσομοιάζουν αρκετά με την περίπτωση του Σέρζι Κανός.

View this post on Instagram

A post shared by Daniel Podence (@podence)

Ο Ολυμπιακός έκανε στις καθυστερήσεις το «μπαμ» του καλοκαιριού. Αλλά θα μπορούσε να το έχει ολοκληρώσει και αρκετά νωρίτερα. Συγκεκριμένα, ο Ποντένσε είχε πει το μεγάλο «ναι» στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού και τον Βαγγέλη Μαρινάκη τη στιγμή που αρνήθηκε την προσφορά της Αλ-Ντουχαΐλ. Για την ακρίβεια, οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ήταν τόσο προχωρημένες και σε υψηλό επίπεδο, που αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως ο 27χρονος ακραίος επιθετικός θα ερχόταν στην Ελλάδα το Σάββατο. Για την ακρίβεια, λέγεται πως είχε προγραμματίσει την άφιξή του και αυτή «πάγωσε» όταν η Γουλβς άλλαξε τους όρους της συμφωνίας.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά η «μπάλα» πήγε ξανά στα πόδια του Ποντένσε. Ο οποίος δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην αγγλική ομάδα και να ενταχθεί στο ρόστερ των «Λύκων», για τη συνέχεια της σεζόν. Αντίθετα, ενημέρωσε ξεκάθαρα, τόσο τον Ζόρζε Μέντες, όσο και τους ανθρώπους της Γουλβς που τον προσέγγισαν, πως δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει στην ομάδα. Και πως μοναδική επιλογή του ήταν να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Με κάθε τρόπο.

Ο Ολυμπιακός τα είχε βρει ΣΕ ΟΛΑ με τον Ποντένσε εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. Για την ακρίβεια, είχαν δοθεί τα χέρια για κάθε λεπτομέρεια του συμβολαίου του (σ.σ. απολαβές, μπόνους κλπ). Και για αυτόν τον λόγο όλη η προσοχή είχε στραφεί στο να τελειώσει το θέμα με τον αγγλικό σύλλογο. Με την πίεση να καρποφορεί το απόγευμα της Δευτέρας. Μετά από ένα νέο «ντέρμπι». Και με τη συμφωνία να καταλήγει σε έναν ιδιαίτερο δανεισμό, που δίνει τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι. Ουσιαστικά… μόνιμη εγκατάσταση. Η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού (και όχι μόνο) στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εχει σημασία να αναφέρουμε κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Τον Ιούνιο ο Ποντένσε βρέθηκε στην Ελλάδα. Μυστικά. Για να κάνει διακοπές με την οικογένειά του, αλλά και για μια σειρά από προσωπικά, διαδικαστικά θέματα που έπρεπε να λύσει. Λέγεται ότι και εκείνο το ταξίδι είχε προγραμματιστεί από τον Ολυμπιακό. Από τη διοίκηση των Πειραιωτών. Με την οποία ο Ποντένσε δεν «έκοψε» ποτέ σχέσεις. Αντίθετα, η εκτίμηση, η αγάπη και ο σεβασμός, είναι τεράστιος. Και αυτό επιβεβαιώθηκε εκκωφαντικά. Με τον Ποντένσε να επιστρέφει. Εκεί που ο ίδιος θεωρεί «σπίτι του».

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός πρόλαβε τα πάντα κανονικά και εγκαίρως, καθώς το «σύστημα» ήταν έτοιμο να προχωρήσουν όλα άμεσα. Οι αρχικές συζητήσεις με τη Γουλβς έγιναν για αγορά, στα 5.000.000 €. Εν συνεχεία, η κουβέντα πήγε στα 3.500.000 €, συν μπόνους, συν ποσοστό μεταπώλησης για τους Αγγλους. Και τελικά κατέληξε σε έναν δανεισμό, που ήταν πιο γρήγορος για να τελειώσει η μεταγραφή και να προλάβει ο Ολυμπιακός να τον δηλώσει. Όπως και έγινε.

Αντί επιλόγου, μια σημείωση. Η επιστροφή του Ποντένσε στον Ολυμπιακό, έγινε γιατί την ήθελαν όλοι. Από τον ποδοσφαιριστή, έως όλους τους εμπλεκόμενους. Κυρίως, όμως, έγινε διότι την αποφάσισαν, την κυνήγησαν και την πέτυχαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Η οικογένεια Μαρινάκη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκείνος που πάτησε το κουμπί. Με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, να κλείνει με μια μεταγραφή-μήνυμα τις κινήσεις της ομάδας του αυτό το καλοκαίρι. Μήνυμα ηχηρό, ξεκάθαρο. Διότι, όπως πολύ σωστά σημείωσε κάποιος, ο Μαρινάκης δεν είναι «τρελός». Ολυμπιακός είναι…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments