Πολιτική

Άδωνις για τον νεκρό στον Πειραιά: «Έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να το πιστέψω» [vid]

Άδωνις για τον νεκρό στον Πειραιά: «Έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να το πιστέψω» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Συγκλονισμένος δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από το περιστατικό στον Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου, λέγοντας πως «έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς»

Συγκλονισμένος δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από το περιστατικό στον Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου

Συγκλονισμένος δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από το περιστατικό στον Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου, λέγοντας πως «έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς». Παράλληλα, στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 υπουργός Εργασίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα που έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είδα το βίντεο με τον άνθρωπο να τον σπρώχνει το πλήρωμα στη θάλασσα και έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στο κεντρικό μας λιμάνι.

Ως πρώην υπουργός Ναυτιλίας σας λέω πως ό,τι βλέπουμε στο βίντεο είναι σειρά παραβάσεων του ποινικού δικαίου του ναυτικού δικαίου, της σύμβασης για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς» τόνισε ο κύριος Γεωργιαδης και κατέληξε: «Πέφτει ο άνθρωπος στη θάλασσα και αντί να σταματήσουν το πλοίο προχωρά και φεύγει σαν να η συμβαίνει τίποτα».

«Το 112 σώζει ζωές»

«Το 112 είναι ίσως η σημαντικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών, έχει σώσει ζωές» τόνισε επίσης ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως για να ζώσει ζωές οι πολίτες οφείλουν να το ακολουθούν.

Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι αν χρειαστεί να προσαρμοστεί η νομοθεσία «θα περάσουμε και ρητή διάταξη».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης ότι όταν η αστυνομία ανακοινώνει απαγόρευση της κυκλοφορίας «δεν είναι δυνατό μια επιχείρηση να λέει στον εργαζόμενο δεν μπορείς να φύγεις και θα μείνεις εδώ να δουλέψεις».

Προστασία των εργαζομένων απέναντι στην κακοκαιρία

Ερωτηθείς για τα ακραία φυσικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει προβεί σε «εγκύκλιο για να σέβονται οι επιχειρήσεις τις φυσικές καταστροφές και τις συνέπειες που αυτές έχουν στον εργασιακό βίο. Το 112 έχει σώσει αποδεδειγμένα ζωές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις να συμμορφώνονται στις οδηγίες για τις έκτακτες φυσικές καταστροφές. Ίσως, μάλιστα, περάσουμε και ειδική διάταξη, γιατί, δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο για όλες τις επιχειρήσεις να σέβονται τα ακραία φυσικά φαινόμενα και να προσαρμόζουν ανάλογα το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Το μείζον είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες του κράτους και των δημοσίων αρχών. Υπάρχουν όρια στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και οι πολίτες καλούνται να σεβαστούν τις οδηγίες και τις ανακοινώσεις των δημοσίων αρχών».

Η νόμιμη δεύτερη εργασία ισχυροποιεί τον εργαζόμενο έναντι του εργοδότη

Ως προς τη «διπλή εργασία», ο υπουργός επισήμανε πως «σήμερα, η Εργάνη δεν προβλέπει τη δεύτερη δουλειά. Το νομοσχέδιο κάνει όμως τη δεύτερη δουλειά νόμιμη και καθαρή. Η σχέση εργοδότη – εργαζομένου είναι ετεροβαρής, λειτουργεί υπέρ του εργοδότη, αυτός έχει μεγαλύτερη ισχύ. Οι νομικές και υπουργικές ρυθμίσεις ενισχύουν τη θέση του εργαζομένου. Όταν ένας εργαζόμενος εξαρτά το εισόδημά του από δύο εργοδότες, η θέση του εργαζόμενου είναι πιο ισχυρή, γιατί έχει και μια δεύτερη νόμιμη εναλλακτική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments