Ελλάδα

Δραματικό SOS από τους κατοίκους των χωριών της Καρδίτσας: «Θα γίνουμε υδάτινο νεκροταφείο» [vid]

Δραματικό SOS από τους κατοίκους των χωριών της Καρδίτσας: «Θα γίνουμε υδάτινο νεκροταφείο» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363370] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. ΟΡΦΑΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δραματικές στιγμές. Οι άνθρωποι ανεβαίνουν σε ταράτσες και στέγες για να σωθούν, αλλά η στάθμη του νερού ανεβαίνει ταχύτατα

Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους στα χωριά της Καρδίτσας, που έχουν «βυθιστεί» στα λασπόνερα, καθώς η κακοκαιρία Daniel σαρώνει χωρίς έλεος την περιοχή. Αν και υπήρξαν κάποιες επιχειρήσεις διάσωσης με super puma, δεκάδες κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί, την ώρα που η στάθμη του νερού ανεβαίνει πολύ γρήγορα.

Στη Μεταμόρφωση Παλαμά, 69 κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.  «Το χωριό μας έχει καταστραφεί πλήρως. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς. Κινδυνεύουμε» είπε κάτοικος στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Στην Αγία Τριάδα της Καρδίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάτοικος εξήγησε πως το ύψος του νερού φτάνει τα 3 μέτρα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να έχουν ανέβει στις στέγες και τις ταράτσες. «Η στάθμη του νερού ανεβαίνει πάρα πολύ γρήγορα. Για να απεγκλωβιστούμε από εδώ χρειαζόμαστε σωσίβιες λέμβους. Δεν μπορούν να σωθούν τόσοι πολλοί με super puma… Ο κόσμος έχει εγκλωβιστεί, δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Αν δεν στείλουν κάτι οι υπεύθυνοι, θα πνιγεί κόσμος. Αν δεν στείλουν βάρκες, θα γίνουμε υδάτινο νεκροταφείο» προειδοποίησε.

Βόλος: Νερό με το δελτίο και με ωράριο [vid]

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Βόλου, «θα παρέχεται νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γιάννη Δήμου και έως την παραλία, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν είναι αρκετό ούτε και πόσιμο. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες. Από 11 τη νύχτα θα κόβεται παντελώς, γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό και όχι προς πόση. Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Έχουν κάνει μικρές παρεμβάσεις οι τεχνικοί για να δώσουμε άμεσα λίγο νερό. Και πρέπει κάποια στιγμή να σταματά η άντληση του νερού για να γεμίζουν οι δεξαμενές από τη γεώτρηση. Είναι τραγική η κατάσταση.

Επίσης, στη Νέα Ιωνία, το απόγευμα, την ίδια ώρα, από Μαιάνδρου και κάτω, μεταξύ Κραυσίδωνα και Αναύρου, θα δοθεί και εκεί νερό. Στην Πορταριά, το Κατηχώρι και τα Πλατανίδια υπάρχει υδροδότηση. Σε άλλες περιοχές, όπως η Άλλη Μεριά, ο Άγιος Γεώργιος, η Αγία Παρασκευή, είναι πλήρης η καταστροφή. Ζητάω κατανόηση. Για όλο αυτό το δίκτυο χρειάζονται μέρες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και θα δώσουμε λύσεις. Υπάρχει εδώ κλιμάκιο κυβερνητικό να δούμε πώς θα αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνει καινούργιο» είπε ο δήμαρχος Βόλου και ευχαρίστησε ιδιώτες και επιχειρηματίες που προσέφεραν νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments