Πολιτική

Κακοκαιρία Daniel – Πιερρακάκης: Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες [vid]

Κακοκαιρία Daniel – Πιερρακάκης: Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), «Ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 88.000 μαθητές, για 1.036 παιδιά και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

Οι μαθητές των σχολείων που δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορα σχολεία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός

«Ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 88.000 μαθητές, για 1.036 παιδιά και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία, όπως για παράδειγμα δημοτικά σχολεία στον Παλαμά. Ως προς αυτό, θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας και θα αποφασιστεί ποια θα ανοίξουν.

Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες, επισήμανε επιπροσθέτως ο υπουργός, αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος και υπογραμμίζοντας πως εκεί θα υπάρξει παρέμβαση μήπως χτιστούν οικίσκοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο συστέγασης σχολικών μονάδων. Οι μαθητές των σχολείων που δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορα σχολεία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Κλειστή η Εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Απέραντη λίμνη στο ύψος της Νίκαιας [vid]

Τεράστιο είναι το πλήγμα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» και στο εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς η Εθνική Οδός στο ύψος της Λάρισας έχει μετατραπεί σε λίμνη, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία, η οποία παραμένει αποκομμένη από τη Βόρεια Ελλάδα, από τα Τέμπη και πάνω.

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το πότε ο δρόμος θα είναι εφικτό να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως χρειαστούν μέρες για να είναι και πάλι λειτουργικός.

Και αυτό γιατί δεν αρκεί να απομακρυνθούν τα νερά, η στάθμη των οποίων υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και έλεγχος σε όλο το μήκος του οδοστρώματος για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και της διάβρωσης που μπορεί να έχουν προκαλέσει τα συσσωρευμένα ύδατα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments