Οικονομία

«Παγώνει» η επέκταση του market pass – Τι θα γίνει η καταβολή επιδόματος στους συνταξιούχους

«Παγώνει» η επέκταση του market pass – Τι θα γίνει η καταβολή επιδόματος στους συνταξιούχους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Προσέθεσε, ότι ήδη γίνονται προβολές με βάση τον «Ιανό» για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ

Εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, λόγω του τεράστιου κόστους στην οικονομία από την κακοκαιρία «Ντάνιελ». Και όπως ανέφερε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, από το συνολικό ποσό, τα 450 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών.

Προσέθεσε, ότι ήδη γίνονται προβολές με βάση τον «Ιανό» για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί η ενίσχυση για την προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους (Δεκέμβριο ή Ιανουάριο), καθώς και η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αντίθετα, δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της κάρτας αγορών (market pass), λόγω του κόστους από τον «Ντάνιελ».

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία. Τέλος, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.