Οικονομία

Σταϊκούρας: Στα 150 εκατ. ευρώ οι ζημιές της κακοκαιρίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Σταϊκούρας: Στα 150 εκατ. ευρώ οι ζημιές της κακοκαιρίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Ο υπουργός αναφέρθηκε στις καταστροφές στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel και τόνισε ότι οι γέφυρες που κατασκευάστηκαν μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία «Ιανός» δεν υπέστησαν ζημιές.

Για το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, αλλά και τις ζημιές που άφησε πίσω της, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις καταστροφές στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel και τόνισε ότι οι γέφυρες που κατασκευάστηκαν μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία «Ιανός» δεν υπέστησαν ζημιές.

«Τα ακραία φαινόμενα θα γίνονται όλο και πιο συχνά», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι προδιαγραφές των υποδομών.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μέσα στο Σαββατοκύριακο η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη στην εθνική οδό», σχολιάζοντας παράλληλα το άνοιγμα της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης μόνο από την αριστερή λωρίδα, το απόγευμα της Παρασκευής.

«Το κόστος για τις ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ και η αποκατάσταση θα πάρει πολλούς μήνες», συμπλήρωσε επίσης, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί από το πακέτο ανάπτυξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments