Ελλάδα

Πόρος: Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Τους ασκήθηκε δίωξη

Πόρος: Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Τους ασκήθηκε δίωξη

Πηγή Φωτογραφίας: [363629] ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μέχρι την Παρασκευή

Υπό κράτηση μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνουν οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία με drone στον Πόρο.

Οι δύο συλληφθέντες, 58 και 48 ετών, που μέχρι τώρα ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στη χώρα μας για «τουρισμό» και σήμερα το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια στον Πειραιά, παραπέμφθηκαν για ανάκριση, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο συλληφθέντες, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια Πειραιά.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Μονεμβασιά, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, την προηγούμενη ημέρα είχαν πραγματοποιήσει υπερπτήση drone στην περιοχή του Πόρου και συγκεκριμένα πάνω από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού, καταγράφοντας υλικό για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Είχαν αυτοκόλλητα γκρίζων λύκων στις μηχανές τους

Στον Πόρο, οι δύο άνδρες έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής με τις δύο μεγάλου κυβισμού, γκρι-μαύρες BMW μοτοσικλέτες τους, στις οποίες είχαν αυτοκόλλητα γκρίζων λύκων και διακριτικά που έγραφαν “Alone wolf” (μοναχικός λύκος).

Είχαν κλείσει δωμάτιο μέσω Booking σε ξενοδοχείο του νησιού, στο όνομα Μ.Τ. Μέχρι την ώρα που σήκωσαν το drone πάνω από τη ναυτική βάση του Πόρου, δεν είχαν δώσει στόχο. Το drone σηκώθηκε περίπου στις 7 το πρωί και η πτήση -και βιντεοσκόπηση- της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού κράτησε περίπου 10 λεπτά. Παραμένει άγνωστο το τι έκαναν οι δύο κατηγορούμενοι στο διάστημα των τριών ωρών που παρεμβάλλονται μέχρι την αναχώρησή τους από τον Πόρο.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για την ύποπτη πτήση και τους δύο χειριστές του drone μερικές ώρες μετά από αυτή και, αφού ολοκληρώθηκε η ταυτοποίησή τους (διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για Τούρκους πολίτες), ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους. Οι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία Τούρκοι πολίτες, ωστόσο, είχαν φύγει από τον Πόρο με κατεύθυνση τον Γαλατά, νωρίς το πρωί.

Με την εισαγγελία να έχει σχηματίσει δικογραφία για κατασκοπεία, εκδόθηκαν δελτία αναζήτησης και εξαπολύθηκε ένα ανθρωποκυνηγητό για τους δύο Τούρκους.

Τελικά οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά, όπου είχαν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχείο. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς καθώς έμπαιναν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τα κινητά των δύο συλληφθέντων, τα ψηφιακά αρχεία που έχει καταγράψει το drone τους, καθώς και άλλα ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα εξεταστούν από την ΕΥΠ, που έχει αναλάβει την υπόθεση και θα ανακρίνει τους δύο κατηγορούμενους για κατασκοπεία Τούρκους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments