Πολιτική

Σκρέκας: 4 νέα μέτρα για τις ανατιμήσεις – Νέα έκπτωση 5% για έξι μήνες σε συγκεκριμένα προϊόντα [vid]

Σκρέκας: 4 νέα μέτρα για τις ανατιμήσεις – Νέα έκπτωση 5% για έξι μήνες σε συγκεκριμένα προϊόντα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Τα 4 μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και των ανατιμήσεων ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Τα 4 μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και των ανατιμήσεων ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Τα 4 μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και των ανατιμήσεων ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Τα 4 μέτρα για τις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια

1.Μόνιμη μείωση τιμής στο ράφι με ειδική πινακίδα – Μείωση τουλάχιστον 5% στην τιμή για έξι μήνες. Η μείωση θα πρέπει να είναι πάνω και πέρα από τις ήδη υπάρχουσες εκπτώσεις. Η αρχική τιμή είναι η τιμή ραφιού μέχρι χθες. Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδή τιμή, θα επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

2. Αυστηρός έλεγχος των προμηθευτών, όπως και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους.

3. Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ πρέπει να κοινοποιούν τις τιμές στα λαχανικά και στα φρούτα. Οι τιμές θα δημοσιεύονται στο e-katanalotis. Στόχος η ενίσχυση του ανταγωνισμού και της διαφάνειας

4. Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Ενδυναμώνουμε επίσης τον καταναλωτή και τον καθιστούμε σύμμαχό μας για την ακρίβεια. Καταγγελίες θα γίνονται στο 1520 και θα φτιάξουμε και ειδική εφαρμογή.

Τέσσερα μέτρα στη Θεσσαλία

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης είχε παρουσιάσει τα 4 μέτρα που έχουν ληφθεί ειδικά για τη Θεσσαλία, τα οποία είναι:

Πλαφόν στο νερό.

Κλειδώσαμε το πλαφόν κέρδους σε όλες τις εταιρείες για διατροφή.

Ζητήσαμε από τις αλυσίδες πώλησης τροφίμων, ηλεκτρικών συσκευών και ύπνου να χαμηλώσουν τι τιμές τους -Πωλούνται προϊόντα με τιμές κάτω του 20%. Βλέπουμε αυξήσεις στον τζίρο σούπερ μάρκετ που φθάνει το 80%.

Αποστείλαμε κλιμάκια ελέγχου από τη ΔΙΜΕΑ για να ελεγχθεί η αγορά και έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. Πρόστιμα 110.000 ευρώ την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλία. Ζητήσαμε ελέγχους και σε λαϊκές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments