Ελλάδα

Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο και βροχές από βδομάδα

Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο και βροχές από βδομάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΡΟΧΗ. Τρίτη 30 Μαΐου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αν και το Σαββατοκύριακο θα κυλίσει με 36αρια, έρχονται ισχυρές βροχές από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη - Συνεχίζεται η κόντρα των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία

Καλοκαιρινό θα είναι το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 36 βαθμούς σε οριμένες περιοχές της χώρας, ωστόσο από τη Δευτέρα ο καιρός θα χαλάσει με την ΕΜΥ να εκδίδει το μεσημέρι της Παρασκευής έκτακτο δελτίο επιδείνωσης το οποίο επικαιροποίησε μετά τα μεσάνυχτα. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν πάνω από δύο εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Συνεχίζεται η κόντρα των μετεωρολόγων – Η σπόντα Μαρουσάκη για Κολυδά

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κόντρα των μετεωρολόγων, καθώς μετά τη διάψευση της πρόγνωσης του Κλέαρχου Μαρουσάκη, για νέα ισχυρή κακοκαιρία, από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, έρχεται μία νέα ανάρτηση που ρίχνει νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης.

Μετά και το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια νέα ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας ειρωνικά τα εξής:

«Αλήθεια τώρα; Βγήκε έκτακτο για επικίνδυνο καιρό; Μα μερικές ώρες πριν για πόλεμο Μετεωρολόγων διάβαζα και κάτι καρφιά… Είναι και η Θεσσαλία μέσα στο έκτακτο; Βρε μήπως και βλέπω όνειρο; Μπα, ξύπνιος είμαι, το μοντέλο μας ευθυγραμμίζεται με το έκτακτο. Ή μήπως το έκτακτο ευθυγραμμίστηκε με το μοντέλο μας; Ποιος να ξέρει…».

Ο καιρός σήμερα

Αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά όπου και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες, σποραδικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 16 έως 36, στη Θεσσαλία από 17 έως 34, στην Ήπειρο από 18 έως 34, στη Στερεά από 19 έως 35, στην Πελοπόννησο από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 37, στις Κυκλάδες από 19 έως 34, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 και στην Κρήτη από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και από το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά μέχρι 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-09-2023 Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί ίδιας έντασης, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κυρίως στα δυτικά και βόρεια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 27 με 28 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 33 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-09-2023 Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 2 με 4 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-09-2023 Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-09-2023 Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θεσσαλία τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, τις Σποράδες καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments