Πολιτική

Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα ισχυρός συνομιλητής στην οικονομία, την ενέργεια, την γεωπολιτική

Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα ισχυρός συνομιλητής στην οικονομία, την ενέργεια, την γεωπολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από την τέταρτη ημέρα εργασιών του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Σάββατο 29 Απριλίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Υφυπουργός εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην Υψηλού Επιπέδου Σύνοδο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου και έκανε παρέμβαση στο Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, στις 20 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, κατά τη συμμετοχή του στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για το Ξεκλείδωμα των Επενδύσεων στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης», ο κ. Φραγκογιάννης ανέπτυξε τρόπους με τους οποίους η ιδιωτική χρηματοδότηση μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων. Αναφέρθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά στο εγχείρημα των GR-eco islands, ως παράδειγμα συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση ενός καινοτόμου έργου που υπηρετεί ταυτόχρονα την πράσινη οικονομία, την ενεργειακή αυτονομία και την οικολογική συνείδηση.

Ο κ. Φραγκογιάννης είχε ιδιωτική συνομιλία με τον επικεφαλής του προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) Achim Steiner, ο οποίος εξέφρασε ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Ελλάδας στον τομέα της αναπτυξιακής βοήθειας. Στο περιθώριο των εργασιών της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με ομολόγους του, και μεταξύ αυτών, με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών και συνομιλητή του για τα θέματα της Θετικής Ατζέντας Burak Akçapar. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, με τους δύο Υφυπουργούς να επιβεβαιώνουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους στην Αθήνα, στις 17 Οκτωβρίου και να εκφράζουν την κοινή επιθυμία τους, η συγκεκριμένη συνάντηση να φέρει απτά αποτελέσματα.

Ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε, επίσης, διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sultan Ahmed Al Jaber, με τον οποίο συζήτησαν για την πορεία των δρομολογημένων συνεργασιών Ελλάδας – ΗΑΕ στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων. Οι δύο άνδρες επαναβεβαίωσαν το άριστο κλίμα στις σχέσεις και την πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας. Επιπλέον, ο Εμιρατινός υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στην προσεχή σύνοδο για το κλίμα, COP28, που θα πραγματοποιηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 30 Νοεμβρίου με 12 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Φραγκογιάννης συμμετείχε στη διμερή συνάντηση του ΠΘ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς αιχμής όπως η ναυτιλία, η υψηλή τεχνολογία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατόπιν συμφωνίας των αρχηγών των δύο χωρών, ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει άμεσα επίσκεψη εργασίας στη Νότια Κορέα, στις αρχές Οκτωβρίου.

Κατά την παραμονή του στη ΝΥ, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της Amazon, που του παρουσίασαν το πρόγραμμα της εταιρίας Project Kuiper. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για την αύξηση της παγκόσμιας ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω ανάπτυξης μιας δέσμης 3.236 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments