Ελλάδα

Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Πότε θα κατατεθεί – «Επισπεύδων παράγων» ο Στέφανος Κασσελάκης

Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Πότε θα κατατεθεί – «Επισπεύδων παράγων» ο Στέφανος Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: avmag.gr

Ένα θέμα που διχάζει κατά καιρούς όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και για το λόγο αυτό είναι αντικείμενο συζητήσεων και επεξεργασίας πολύ καιρό τώρα, αναμένοντας τον κατάλληλο πολιτικά χρόνο, να κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και να ψηφιστεί με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση

Από την πρώτη στιγμή της επανεκλογής της για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές της την καθημερινότητα του πολίτη και τη βελτίωσή της και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η βελτίωση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών. Ένα ζήτημα που τη δεδομένη στιγμή περιλαμβάνει την μεταρρύθμιση του θεσμού του γάμου και την παροχή ίσων ευκαιριών στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ένα θέμα που διχάζει κατά καιρούς όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και για το λόγο αυτό είναι αντικείμενο συζητήσεων και επεξεργασίας πολύ καιρό τώρα, αναμένοντας τον κατάλληλο πολιτικά χρόνο, να κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και να ψηφιστεί με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση, που θα καλύψει και τυχόν διαρροές που θα υπάρξουν στο κυβερνών κόμμα, από τους βουλευτές που εξακολουθούν και αντιδρούν και από τους οποίους ωστόσο ζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Οι εισηγήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ κινούνται προς δύο κατευθύνσεις σε ότι αφορά την κατάθεση και τη ψήφιση του νομοσχεδίου, με την μία να προκρίνει την ψήφιση μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος του χρόνου και τη δεύτερη να παραπέμπει ακόμη πιο πίσω την προεκλογική δέσμευση, για μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός στο Bloomberg εκτίμησε ότι “η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη”, επαναλαμβάνοντας τη σχετική δέσμευσή του, ότι δηλαδή “Ισχύει στο ακέραιο αυτό που έχω πει προεκλογικά και μετεκλογικά. Είναι ένα ζήτημα που μέσα σε αυτή την τετραετία, αυτή η κυβέρνηση θα το επιλύσει” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, πιθανόν να επηρεάσει και να αλλάξει η έλευση του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας και την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φαίνεται ότι η επιλογή που έκαναν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη “μετρήθηκε” από το Μέγαρο Μαξίμου, συμπεραίνοντας – σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ότι η κοινωνία αποδείχτηκε περισσότερο έτοιμη να αποδεχτεί το δικαίωμα του καθενός για την ζωή του, με κυβερνητικό στέλεχος να σημειώνει πως «η κοινωνία τελικά αποδείχτηκε πιο έτοιμη να αποδεχτεί την ισότητα στο γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια”.

Την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δρομολογήσει τη νομοθετική κατοχύρωση της ισότητας στον γάμο για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, επανέλαβε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος με αφορμή τις συζητήσεις για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πατέλης σχολίασε, σε συνέντευξή του πως “Αυτό που εγώ βρήκα ενδιαφέρον, όπως ξέρετε είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου, αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα. Το ότι φορούσε κοντομάνικα, αν έφαγε πρωινό, ήπιε καφέ και έχουμε μία ας πούμε καινούργια κατάσταση στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μία σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη”.

Εάν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή, τότε και αυτά τα ζευγάρια θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να παντρεύονται στην Ελλάδα με πολιτικό γάμο, ενώ πιθανό είναι το νομοσχέδιο να αναγνωρίζει όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα που απορρέουν από τη βασική σχέση του γάμου μόνο με τη διεύρυνσή του ορισμού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ζήτημα κομματικής πειθαρχίας δεν αναμένεται να τεθεί στη γαλάζια παράταξη, αν και το Μαξίμου θα ήθελε να ψηφιστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές του. Εκτιμάται όμως, ότι η απαραίτητη πλειοψηφία θα εξασφαλιστεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments