Ελλάδα

Βόλος: Πλημμυρισμένο το 80% της πόλης – Αποκομμένο και πάλι το Νότιο Πήλιο [vid]

Βόλος: Πλημμυρισμένο το 80% της πόλης –  Αποκομμένο και πάλι το Νότιο Πήλιο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ / ΑΓΡΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI)

Όλα τα προάστια με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που "κατέβασαν" στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους

Για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες, η πόλη του Βόλου δοκιμάζεται σκληρά από το καταστροφικό πέρασμα της νέας κακοκαιρίας Elias που χτύπησε χθες το βράδυ τη Μαγνησία. Οι τεράστιες ποσότητες νερού προκάλεσαν ξανά την υπερχείλιση των χειμάρρων Κραυσίδωνα και Άναυρου (στα ανατολικά της πόλης) ,οι οποίοι  «έσπασαν» και πλημμύρισαν τις γύρω – ήδη πληγείσες από τον Daniel – περιοχές.  Η πόλη ξανά δεν έχει ρεύμα και νερό και οι κάτοικοι δε δεκάδες γειτονίες είναι σε απόγνωση.

Σημαντικότα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Οξυγόνο, Άγιος Παντελεήμονας, Παλαιά, Παλαιό Λιμεναρχείο, Νεάπολη και Αγιοι Ανάργυροι. Στην οδό Ιερολοχιτών ξεριζώθηκε ένα μεγάλο δέντρο, έκλεισε ο δρόμος και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη λόγω της πλημμύρας.

Στα ανατολικά του Βόλου, ο Άναυρος υπερχείλησε σε σημείο κοντά στην οδό Αγίου Δημητρίου και τα νερά κατέκλυσαν τις χαμηλότερες περιοχές της Νέας Δημητριάδας.

Αντίστοιχες εικόνες και στα δυτικά προάστια του Βόλου,με καταστροφές στις Αλυκές,τα Πευκάκια,την Κριθαριά,τον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών και το Μάραθο.

Στις Αλυκές έσπασαν χείμαρροι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και οικιακός εξοπλισμός.

Στους δρόμους του Βόλου κυκλοφορούν πάρα πολλά στρατιωτικά οχήματα, ενώ στο λιμάνι βρίσκεται και το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Ικαρία» για συνδρομη και παροχή βοήθειας εάν χρειαστεί.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την απάντληση των υδάτων.

Αποκομμένα και πάλι τα χωριά στο Νότιο Πήλιο 

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που “κατέβασαν” στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές.

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς ΑγριάΆνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά.

Οι εικόνες είναι τραγικές στην Αγριά όπου έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει,επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί,αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα,το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές.Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια ,όπως και στα Πλατανίδια. Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά και δεν υπάρχει οδική σύνδεση με το Βόλο.

Καταστροφές έχουμε επίσης στη Μακρυνίτσα που επίσης βρίσκεται αποκλεισμένη οδικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments