EDITOR'S PICK

Η απίθανη ιστορία πίσω από το American Underdog, το sports movie στο Top 10 του Netflix

Η απίθανη ιστορία πίσω από το American Underdog, το sports movie στο Top 10 του Netflix

Πηγή Φωτογραφίας: characterandleadership.com/kurt-warner-character

Η ιστορία ζωής του Kurt Warner, του ανθρώπου που γέμιζε τα ράφια σε οπωροπωλείο και τελικά έγινε MVP του NFL.

Όταν ο πιο δημοφιλής παίκτης στην ιστορία του NFL, Tom Brady έκανε το ντεμπούτο του στη λίγκα, κανείς δεν περίμενε την απίθανη συνέχεια της καριέρας του. Ο 3 φορές MVP της διοργάνωσης είχε επιλεγεί στο νούμερο 199 του draft το 2000 και ελάχιστοι πίστευαν σε αυτόν όταν εισήλθε στο πρωτάθλημα. Αυτή όμως δεν είναι καν η πιο ξεχωριστή ιστορία του NFL. Κι αυτό γιατί περίπου την ίδια εποχή και με χειρότερους όρους, έκανε το ντεμπούτο του και ο Kurt Warner.

Η ιστορία του σπουδαίου quarterback έγινε ταινία το 2021 με τον τίτλο American Underdog και τις τελευταίες ημέρες το Netflix απέκτησε τα δικαιώματά του. Αποτέλεσμα ήταν τις τελευταίες ημέρες ο Warner να κάνει άλλη μια -κινηματογραφική αυτή τη φορά- έκπληξη. O πρώην παίκτης του NFL έχει γράψει το σενάριο στην ταινία της ζωής του και ο Zachari Levy τον αναπαριστά υπέροχα και κάπως έτσι βρέθηκε άμεσα στο παγκόσμιο Top 10 της πλατφόρμας. Τι ήταν αυτό όμως που έκανε τη ζωή του Kurt Warner, ταινία;

View this post on Instagram

A post shared by Kurt Warner (@kurt13warner)

Μια ιστορία που όλοι πίστευαν ότι θα γίνει ταινία

Ο Warner γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1971 στην Αϊόβα και έμεινε εκεί μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Έπαιξε football 4 χρόνια στο άσημο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα και το 1994 καμία ομάδα δεν τον επέλεξε στο draft του NFL. Παρόλο που βρέθηκε στο καμπ των Green Bay Packers δεν μπόρεσε να εισέλθει στον κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο και έτσι γύρισε πίσω στον τόπο του για να γεμίζει τα ράφια σε ένα κατάστημα λαχανικών για 5μισι δολάρια την ώρα. Παράλληλα, για να κρατηθεί σε φόρμα έπαιξε football σε μια κατώτερη κατηγορία, σε κλειστό μάλιστα χώρο, στους Iowa Barnstormers.

Έμεινε εκεί για 3 ολόκληρα χρόνια, και πάντα έψαχνε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Το 1997 ήταν κοντά στο να τα καταφέρει αλλά ένας τραυματισμός του στέρησε το δοκιμαστικό με τους Chicago Bears. Έτσι, την επόμενη σεζόν θέλοντας να δοκιμάσει σε επαγγελματικό επίπεδο βρέθηκε στην Ευρώπη, για να παίξει στην Ολλανδία με τους Amsterdam Adrmirals. Ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη και κέρδισε την αναγνωρισιμότητα που ζητούσε. Η ευκαιρία ήρθε το 1998 όταν οι St. Louis Rams τον απέκτησαν ως τρίτο και συμπληρωματικό quarterback.

Το 1999 η μοίρα ήταν με το μέρος του. Ο Warner κάνοντας υπομονή τόσα χρόνια βρήκε τελικά τον χώρο που έψαχνε. Μερικοί τραυματισμοί τον έφεραν στο προσκήνιο για τους Rams και άμεσα μπόρεσε να ξεχωρίσει. Με 3 touchdowns στις πρώτες 3 συμμετοχές του ως βασικός, έγραψε ιστορία και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 χρόνια για να δει το ρεκόρ του να σπάει.

Ο Kurt Warner έκτοτε δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω. Σε μια ιστορία Σταχτοπούτας, κατάφερε να αναδειχθεί MVP του πρωταθλήματος και να το κατακτήσει με την πρώτη του απόπειρα. Και δεν ήταν one year wonder. Το 2001 επανέλαβε τον προσωπικό του θρίαμβο και μέχρι το 2009 όταν και κρέμασε τα παπούτσια του είχε καταφέρει να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του NFL και μέλος του Hall of Fame.

View this post on Instagram

A post shared by Kurt Warner (@kurt13warner)

Λίγα λόγια για την ταινία

Την ταινία της ζωής του σκηνοθέτησαν τα αδέρφια Erwin και το σενάριο έγραψαν μαζί του οι Michael Silver και Jon Erwin, ενώ πρωταγωνιστής είναι ο Zachary Levy ( ίσως τον θυμάσαι από το Shazam!). Τη σύζυγό του, Brenda Meoni υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ, Anna Paquin και στον ρόλο του προπονητή της θρυλικής ομάδας των Rams, Dick Vermeil βλέπουμε τον Dennis Quaid. Η ιστορία που πραγματεύεται η ταινία αφορά φυσικά τον δρόμο που διένυσε ο Kurt Warner από τα ράφια του σούπερ μάρκετ ως το Hall of Fame του NFL.

Οι κριτικοί αποθέωσαν την ερμηνεία της Anna Paquin, η οποία μετά τις συμμετοχές της στον Ιρλανδό του Martin Scorsese, στο True Blood του HBO και στο franchise των X-Men, ήταν εξαιρετική ως η σύντροφος ζωής του σπουδαίου quarterback. Η ίδια πίστεψε ιδιαίτερα σε αυτόν τον ρόλο που της έδωσαν τα αδέρφια Erwin με αποτέλεσμα να αλλάξει γραφείο εκπροσώπησης. Βρισκόταν στο ίδιο από τα 11 της όταν και έγινε η δεύτερη πιο νεαρή ηθοποιός στην ιστορία των βραβείων που κατακτά Όσκαρ.

Για τον οργανισμό και τους φίλους των Rams, η ταινία είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Η ομάδα έπαψε να εδράζει στο St. Louis καθώς το franchise μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 2016 και έτσι το καμάρι της πόλης, που είχε πάρει τον μοναδικό του τίτλο το 1999, έπαψε να υφίσταται.

Στα εντυπωσιακά στοιχεία της ταινίας προστίθεται και ότι βγήκε στις αίθουσες το 2022, χρονιά που οι Los Angeles Rams κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο. Ήταν μόλις ο δεύτερος στα 86 χρόνια συνολικής ιστορίας του franchise. Η εξαιρετική sports movie έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και στην Ελλάδα, καθώς έχει βρεθεί στις πρώτες θέσεις του ελληνικού Top 10.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments