Πολιτική

Άδωνις: Αγωνιζόμαστε για την έκδοση 30.000 επικουρικών συντάξεων έως το τέλος του χρόνου

Άδωνις: Αγωνιζόμαστε για την έκδοση 30.000 επικουρικών συντάξεων έως το τέλος του χρόνου
Άδωνις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει αύξηση στις συντάξεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Την προώθηση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για την έκδοση 30.000 εκκρεμουσών επικουρικών συντάξεων υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία είναι έτοιμη.

«Έχουμε επεξεργαστεί, ως υπουργείο Εργασίας,», σημειώνει ο Άδωνις «νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μπορέσουμε να εκδώσουμε αυτόματα περισσότερες από τις μισές επικουρικές συντάξεις. Αυτό θα μας επιτρέψει να εκδώσουμε αμέσως 30.000 επικουρικές συντάξεις. Άρα, οι μισές από τις σημερινές εκκρεμούσες συντάξεις θα έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους έως το τέλος του χρόνου».

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το γιατί δεν επανέρχονται οι συντάξεις στα επίπεδα όπου βρίσκονταν πριν από τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, ο υπουργός Εργασίας αναγνωρίζει ότι «το πιο επώδυνο μέτρο που ελήφθη κατά την εποχή των μνημονίων ήταν η περικοπή των συντάξεων, γιατί ανετράπη ρυθμό της ζωής ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούσαν πλέον να εργαστούν.

«Ωστόσο», συμπληρώνει ο Ά. Γεωργιάδης, «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει αύξηση στις συντάξεις για δεύτερο συνεχόμενο έτος, μετά από πολλά χρόνια. Δίνουμε επίδομα προσωπικής διαφοράς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την αδικία που δημιουργούσε ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι κρατήσεις που έχουμε κάνει στους συνταξιούχους καλύπτουν ακριβώς τη μισή σύνταξη. Η άλλη μισή σύνταξη προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εάν δηλαδή ο υπουργός Εργασίας προωθούσε ένα νόμο και ο καθένας λάμβανε όσα πλήρωσε, σήμερα όλοι θα έχαναν το 50%».

Ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει ακόμη ότι, για την κακοδιαχείριση χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα πρέπει κάποιος να απευθύνεται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά στο ΠΑΣΟΚ.

Ως παράδειγμα, ο Άδωνις φέρνει το ΝΑΤ, το οποίο «στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν το πλουσιότερο ταμείο στην Ευρώπη. Σήμερα, το ΝΑΤ είναι ένα από τα φτωχότερα. Και αυτό οφείλεται στις πρακτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ κατά τη δεκαετία του ’80, το οποίο έδινε συντάξεις ακόμη και μέσω του ΝΑΤ, χωρίς να υπάρχουν οι προβλεπόμενες εισφορές. Έτσι, τα ταμεία χρεοκόπησαν ή έφθασαν στα όρια της χρεοκοπίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments