Αθλητισμός

Χειρότερη γκάφα και από Ντόη ο Ροντινέι – Παραφωνία στον Ολυμπιακό ο… – Κρίμα για Ποντένσε, Φορτούνη

Χειρότερη γκάφα και από Ντόη ο Ροντινέι – Παραφωνία στον Ολυμπιακό ο… – Κρίμα για Ποντένσε, Φορτούνη

Πηγή Φωτογραφίας: EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ - ΟΣΦΠ

Αποτελεί μυστήριο το πώς ο Ολυμπιακός... κατάφερε να μη νικήσει στη Σερβία. Ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αυτή με τις πιο ποιοτικές μονάδες και αυτή που ήλεγχε απόλυτα το ματς μέχρι το 63', κι όμως δέχθηκε δύο γκολ χωρίς καν ο αντίπαλος να τον πιέσει ιδιαιίτερα!

“Θαύμα” ψάχνουν οι Πειραιώτες για να μείνουν στο Europa, καθώς για ακόμα ένα παιχνίδι πλήρωσαν τα ατομικά λάθη, κυρίως στην άμυνα. Ποιος ήταν ο χειρότερος του αγώνα, ο Ντόη που δεν άρπαξε την ευκαιρία του και το δίδυμο που δεν θα έχει αντίπαλο σε λίγους μήνες.

Αποτελεί μυστήριο το πώς ο Ολυμπιακός… κατάφερε να μη νικήσει στη Σερβία. Ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αυτή με τις πιο ποιοτικές μονάδες και αυτή που ήλεγχε απόλυτα το ματς μέχρι το 63′, κι όμως δέχθηκε δύο γκολ χωρίς καν ο αντίπαλος να τον πιέσει ιδιαιίτερα!

Καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον το εγχείρημα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο στον όμιλο δυσκολεύει πάρα πολύ. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν μόλις έναν βαθμό στα θεωρητικά πιο βατά παιχνίδια τους και τώρα έχουν μπροστά τους δύο πολύ απαιτητικά ματς απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Την ίδια ώρα η Φράιμπουργκ θα αντιμετωπίσει δύο φορές τη Μπάτσκα και έχει μία “χρυσή” ευκαιρία να… καθαρίσει την πρόκριση. Προφανώς και θα κυνηγήσουν την έκπληξη απέναντι στη Γουέστ Χαμ αλλά οι Πειραιώτες γνωρίζουν πως ο πιο ρεαλιστικός στόχος για αυτούς είναι πιά η κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Conference League.

Για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πλήρωσε ατομικά λάθη των στόπερ της. Απέναντι στη Φράιμπουργκ ο Φρέιρε “χάρισε” το πρώτο γκολ στους Γερμανούς, ενώ κόντρα στη Μπάτσκα ο Ντόη ολιγώρισε σε μία ανύποπτη φάση, με αποτέλεσμα να χάσει αντίπαλο στην πλάτη του και στη συνέχεια να κάνει φάουλ που οδήγησε σε αποβολή (άσχετα αν η απευθείας κόκκινη ήταν αυστηρή, το λάθος του Ντόη δεν αλλάζει). Ο νεαρός αμυντικός δεν πατούσε τόσο καλά στο γήπεδο, αφού υπέπεσε σε γκάφα και στο πρώτο μέρος, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να επέμβει με καθοριστική απομάκρυνση στο 9′.

Πάντως, στο δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός δεν την… πάτησε από στόπερ, αλλά από τον δεξιό μπακ, Ροντινέι, ο οποίος δεν συγχρονίστηκε με τους υπόλοιπους τρεις της άμυνας και δεν εφάρμοσε εγκαίρως το τεχνητό οφσάιντ.

Κατά τα άλλα, ο Κίνι δείχνει να υπολείπεται ποιοτικά του Ορτέγκα, ειδικά όταν αγωνίζεται αριστερά. Παίζοντας με δεξί πόδι στην αριστερή πλευρά, ο Πορτογάλος έμοιαζε με… παραφωνία σε αρκετές επιθέσεις και καθυστερούσε την ανάπτυξη της ομάδας του. Αμυντικά δεν τα πήγε άσχημα, πάντως.

Το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση ήταν η εμφάνιση του Ντάνιελ Ποντένσε. Μετά τα δύο γκολ ενάντια στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πορτογάλος είχε γκολ και ασίστ στη Σερβία πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Ποντένσε έβγαλε ορισμένες εξαιρετικές συνεργασίες με τον Φορτούνη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αν βρουν χημεία οι δύο τους, είναι ικανοί για πολύ μεγάλα πράγματα απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments