Πολιτική

Μαρινάκης: Στόχος να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες

Μαρινάκης: Στόχος να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για τις προσδοκίες της κυβέρνησης για το εκλογικό αποτέλεσμα, την ακρίβεια, το Μεταναστευτικό και τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι οι υποψήφιοι με το χρίσμα της Ν.Δ. έχουν σημαντική δυναμική

Με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για τις προσδοκίες της κυβέρνησης για το εκλογικό αποτέλεσμα, την ακρίβεια, το Μεταναστευτικό και τις πολιτικές εξελίξεις, με αναφορές τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά μέτωπα.

Ειδικότερα, ο κ. Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο Action24 όσον αφορά την πολιτική διάσταση των αυτοδιοικητικών εκλογών απέρριψε τη λογική της κομματικοποίησης της Αυτοδιοίκησης και επισήμανε: «Υπάρχει ξεκάθαρη στήριξη της Ν.Δ. με απόφαση του πρωθυπουργού. Πήραμε πριν από κάποιους μήνες μια απόφαση για τους 13 περιφερειάρχες που στηρίζουμε και τους τρεις δημάρχους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Αυτή η απόφαση έχει δύο ερμηνείες. Η πρώτη είναι ότι η στήριξη καθιστά αυτές τις εκλογές πολύ σημαντικές για όλους και η στήριξη δεν έρχεται με κομματικά κριτήρια. Για εμάς καμία περιοχή του χάρτη δεν είναι μια αφορμή να βαφτεί ο χάρτης μπλε. Θεωρούμε, όμως, ότι είναι πολύ σημαντική η εκλογή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανθρώπων που μπορούν να είναι σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές. Να μπορούμε να προχωρήσουμε σε όλα αυτά που θέλουμε.

Η δεύτερη ερμηνεία είναι ότι δεν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία κομματικοποίησης της Αυτοδιοίκησης. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι δήμοι, που προφανώς κατεβαίνουν και άνθρωποι που ανήκουν στον χώρο μας με πολύ σπουδαία διαδρομή, φίλοι μας, άνθρωποι που στηρίζονται σε διάφορες πόλεις από τοπικά στελέχη, εμείς δεν θέλαμε και δεν δώσαμε χρίσμα, καμία στήριξη σε κανέναν άλλον δήμο. Κι αυτό για να επιλέξουν οι πολίτες με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια τον καλό δήμαρχο, τον καλό δημοτικό σύμβουλο, τον καλό ή την καλή υποψήφια σε κάθε δήμο. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ειδικά για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για τα πάντα. «Προφανώς και ήταν άνευ προηγουμένου σε ένταση αυτό το φυσικό φαινόμενο που συνέβη στη Θεσσαλία, προφανώς και υπάρχει μια διερεύνηση συνολικά των ευθυνών, όμως εμείς δεν θέλουμε να μηδενίσουμε το έργο που έχει κάνει ο περιφερειάρχης. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Θεωρούμε ότι παρά τις δυσκολίες και ενδεχομένως κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα, έχει κάνει έργο στη Θεσσαλία. Έχει προχωρήσει αρκετά ζητήματα. Ήταν παρών σε μια πάρα πολύ δύσκολη κρίση. Είναι παρών συνεχώς – και σας το λέω με τις καθημερινές συσκέψεις που κάνουμε στην προσπάθεια αποκατάστασης. Ξέρετε, επειδή θυμούνται την Τοπική Αυτοδιοίκηση μόνο όταν έχουμε αυτοδιοικητικές ή βουλευτικές εκλογές για να έχουν τις στηρίξεις δημάρχων και δημοτικών συμβούλων -και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση-, πριν φύγει από την εξουσία ναρκοθέτησε πολιτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Αμανατίδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εξελέγη βουλευτής με τη Ν.Δ. και κατέβηκε εκ νέου με τη Ν.Δ. το ’23, μιλώντας για το έργο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Και επειδή οι πολίτες επέλεξαν να μην είναι βουλευτής, ξέρετε οι πολίτες επιλέγουν, οι ψηφοφόροι επιλέγουν, θυμήθηκε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και “θυμήθηκε” τελικά ότι ο περιφερειάρχης δήθεν δεν είναι ικανός.

Μαρινάκης: Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες

Υπάρχει μια εντύπωση από τις μετρήσεις που τοπικά γίνονται ότι οι υποψήφιοι που υποστηρίζει η Ν.Δ., με την απόφαση του πρωθυπουργού ως προέδρου της Ν.Δ., έχουν αναπτύξει μια σημαντική δυναμική. Αυτό αποτυπώνει -παρά τα προβλήματα που ζούμε- και το έργο που έχει γίνει σε επιμέρους περιφέρειες, τα έργα που έχουν προχωρήσει, όλα αυτά τα χρήματα που έχουν μετατραπεί σε έργα, τα οποία αρχίζουν οι πολίτες και τα βλέπουν. Στόχος μας είναι να κερδίσουν και οι 13 επιλογές μας», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments