Πολιτική

Μητσοτάκης για Ισραήλ: Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο [vid]

Μητσοτάκης για Ισραήλ: Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο [vid]
Στις δηλώσεις τους οι πρωθυπουργοί Ελλάδας - Βουλγαρίας και Ρουμανίας Κυριάκος Μητσοτάκης, Nikolai Denkov και Marcel Ciolacu στην Τριμερή Συνάντηση της Βάρνας αναφέρθηκαν στην εμβάθυνση των σχέσεων των τριών χωρών

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των ηγετών που συμμετέχουν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στις εξελίξεις στο Ισραήλ, αναφέροντας πως: «Όπως η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος καταδικάζουμε τις φριχτές εικόνες με πυρά εναντίον αμάχων, με απαγωγές αθώων πολιτών και με περιστατικά σκύλευσης νεκρών. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις δηλώσεις τους οι πρωθυπουργοί Ελλάδας – Βουλγαρίας και Ρουμανίας Κυριάκος Μητσοτάκης, Nikolai Denkov και Marcel Ciolacu στην Τριμερή Συνάντηση της Βάρνας αναφέρθηκαν στην εμβάθυνση των σχέσεων των τριών χωρών και επικεντρώθηκαν σε θέματα Ενέργεια, στις Μεταφορές και στις Τηλεπικοινωνίες.

Στο επίκεντρο της ατζέντας επίσης βρέθηκε και η ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών.

«Συμφωνήσαμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή διασυνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών μας. Μεταφέρουμε καύσιμο μέχρι τη Μολδαβία θωρακίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια όλης της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Θέλουμε να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κέντρο διακίνησης πράσινης ενέργειας με πρώτους σταθμούς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Συμφωνήσαμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία Δυτικών Βαλκανίων μπορεί να αποτελέσει μοχλό σταθερότητας στην περιοχή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ανανεώσαμε τη συνάντηση μας για την Αλεξανδρούπολη. Μια πόλη που συμβολίζει τη σημασία που αποδίδουμε στη διακρατική σύνδεση των κρατών μας» έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments