Διεθνή

Απειλές από τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ: Θα επέμβουμε αν ξεκινήσει η ισραηλινή χερσαία επίθεση

Απειλές από τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ: Θα επέμβουμε αν ξεκινήσει η ισραηλινή χερσαία επίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, «Η Χεζμπολάχ γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντά της. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι, πλήρως έτοιμοι, και παρακολουθούμε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό», δήλωσε ο Κασέμ.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η οργάνωση δεν θα επηρεαστεί από τις εκκλήσεις να μείνει στο περιθώριο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η οργάνωση δεν θα επηρεαστεί από τις εκκλήσεις να μείνει στο περιθώριο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, λέγοντας ότι το κόμμα είναι «απολύτως έτοιμο» να συμβάλει στις μάχες.

«Οι παρασκηνιακές κλήσεις που μάς έχουν γίνει από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες, απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, που μας λένε άμεσα και έμμεσα να μην αναμιχθούμε, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε στους υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο νότιο προάστιο της Βηρυτού.

«Η Χεζμπολάχ γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντά της. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι, πλήρως έτοιμοι, και παρακολουθούμε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό», δήλωσε ο Κασέμ.

Η οργάνωση έχει ήδη συγκρουστεί με το Ισραήλ στην άλλη πλευρά των λιβανικών συνόρων πολλές φορές την περασμένη εβδομάδα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον ισραηλινών πόλεων και τους βομβαρδισμούς αντιποίνων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Όμως πηγές λένε ότι η Χεζμπολάχ έχει σχεδιάσει τις κινήσεις της μέχρι στιγμής να είναι περιορισμένης έκτασης, αποτρέποντας μια μεγάλη εξάπλωση στο Λίβανο και κρατώντας παράλληλα τις ισραηλινές δυνάμεις απασχολημένες.

Ο Κασέμ είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ που μιλάει δημόσια για τη βία. Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις εξελίξεις.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μετά την εντολή μετακίνησης 1,1 εκατ. πληθυσμού από τη βόρεια Γάζα στη νότια εντός των επόμενων 24 ωρών που έδωσε ο Ισραηλινός στρατός.

«Οι επικεφαλής των ομάδων του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα ενημερώθηκαν την Πέμπτη από τους αξιωματικούς-συνδέσμους τους στον ισραηλινό στρατό ότι όλος ο πληθυσμός στη βόρεια Γάζα θα πρέπει να εκκενωθεί προς τη νότια Γάζα εντός 24 ωρών, σύμφωνα με τον Stephane Dujarric, εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ», όπως μεταδίδει το Reuters.

«Δεν θα επιτραπεί να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας παρά με νεότερο ανακοινωθέν», πρόσθεσε ο στρατός που διεμήνυσε πως η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη, ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τον «φράκτη» –το τείχος– που χωρίζει τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την ισραηλινή επικράτεια.

«Πολίτες της πόλης της Γάζας, εκκενώστε προς τον νότο για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των οικογενειών σας και κρατήστε αποστάσεις από τους τρομοκράτες της Χαμάς που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα κάλεσε σήμερα τους κατοίκους να αγνοήσουν την προειδοποίηση του Ισραήλ να μετακινηθεί ολόκληρος ο πληθυσμός του βόρειου τμήματος της Λωρίδας προς νότιες περιοχές.

Ο Σαλάμα Μαρούφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε πως η προειδοποίηση για απομάκρυνση του πληθυσμού είναι μια απόπειρα του Ισραήλ «να μεταδώσει και να περάσει ψευδή προπαγάνδα, με στόχο να σπείρει σύγχυση μεταξύ των κατοίκων και να βλάψει την συνοχή του εσωτερικού μετώπου μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Καλούμε τους πολίτες μας να μην ασχοληθούν μ’ αυτές τις απόπειρες, που εντάσονται στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου».

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, ο Γκιλάντ Ερντάν, χαρακτήρισε «ντροπή» την αντίδραση του διεθνούς οργανισμού στη διαταγή του ισραηλινού στρατού να φύγουν εντός 24 ωρών προς νότο όσοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν βόρεια της κοινότητας Ουάντι Γάζα, κατηγορώντας τις υπηρεσίες του ότι «για χρόνια κάνουν τα στραβά μάτια» στη χρήση του άμαχου πληθυσμού ως ασπίδας και πολιτικών υποδομών για αποθήκευση όπλων.

«Αντί να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ πολίτες του οποίου σφαγιάστηκαν από τη Χαμάς και παρ’ όλ’ αυτά προσπαθεί να αποτρέψει το να πάθουν κακό άμαχοι, (ο ΟΗΕ) του κάνει κήρυγμα», πρόσθεσε ο πρεσβευτής.

750 στόχοι επλήγησαν τη νύχτα 

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής ότι  κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν 750 “στόχοι” στη Γάζα, “συμπεριλαμβανομένων υπόγειων τρομοκρατικών σηράγγων της Χαμάς, στρατιωτικών εγκαταστάσεων και θέσεων, κατοικιών ανώτερων τρομοκρατικών στελεχών που χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά κέντρα διοίκησης, αποθήκες αποθήκευσης όπλων, αίθουσες επικοινωνιών και στοχευμένων ανώτερων τρομοκρατικών στελεχών”.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει ρίξει 6.000 βόμβες στη Γάζα από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη. «Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιτέθηκαν σε μια σειρά τρομοκρατικών στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής, η IAF έχει ρίξει περίπου 6.000 βόμβες εναντίον στόχων της Χαμάς», ανέφερε η IAF στο X. Από τις επιθέσεις έχουν σκοτωθεί 1.500 Παλαιστίνιοι, το ένα τρίτο από αυτούς παιδιά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Έχουν τραυματιστεί 66.000 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments