Πολιτική

Άδωνις για Κασσελάκη: Δεν προβλέπω να κάνει Πάσχα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ [vid,pic]

Άδωνις για Κασσελάκη: Δεν προβλέπω να κάνει Πάσχα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ [vid,pic]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ, screenshot ΣΚΑΙ, Αναφερόμενος ειδικότερα στην πρόσφατη ομιλία του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει την ασάφεια και την έλλειψη γνώσεων της εργασιακής πραγματικότητας από τον νέο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας έχει καταλάβει ότι χρεώνεται την επιλογή Κασσελάκη

Την πρόβλεψή του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται να μακροημερεύσει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμπληρώνει πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι χρεώνεται την επιλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν βλέπω τον κ. Κασσελάκη να κάνει Πάσχα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχική λάμψη, που συνόδευε την υποψηφιότητά και την εκλογή του, έχει υποχωρήσει αισθητά και αποκαλύπτεται ένα περιτύλιγμα, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Από την άποψη αυτή, έχει δίκιο ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά πως οι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσέξουν μήπως ο Μπάτμαν τους βγει Μίκυ Μάους», αναφέρει δηκτικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνει πως τα διαφαινόμενα αδιέξοδα της επιλογής του συγκεκριμένου προσώπου στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει αντιληπτά από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος «έχει καταλάβει ότι χρεώνεται την επιλογή Κασσελάκη. Έτσι, αρχίζει να τηρεί τις πρώτες αποστάσεις του από τον νέο πρόεδρο. Πρόσφατη αρθρογραφία στην Αυγή είναι χαρακτηριστική των προθέσεων του Αλέξη Τσίπρα. Η αρθρογραφία του Θανάση Καρτερού είναι δηλωτική των νέων εξελίξεων στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην πρόσφατη ομιλία του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει την ασάφεια και την έλλειψη γνώσεων της εργασιακής πραγματικότητας από τον νέο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι πρέπει να θεσπίσουμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης και τον περιορισμό στις προσλήψεις.

«Ως προς τον περιορισμό στις προσλήψεις», επισημαίνει ο Άδωνις, «αυτός είναι παντελώς ακατανόητος. Αδυνατώ να αντιληφθώ τι ακριβώς εννοεί ο κύριος Κασσελάκης».

Σε ό,τι αφορά, δε, τον βάσιμο λόγο απόλυσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ τον θέσπισε, λίγο πριν φύγει από την κυβερνητική εξουσία. Δεν ισχύει ο βάσιμος λόγος απόλυσης, αλλά η αποζημίωση που καταβάλλει ο εργοδότης στον εργαζόμενο. Και αυτό γίνεται, γιατί αν νομοθετήσουμε το βάσιμο λόγο απόλυσης, θα υπάρξει μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, όπως συμβαίνει στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς».

«Είπε επίσης ότι, στην κυβέρνηση, καταργήσαμε την πληρωμή των υπερωριών και πως καταργήσαμε τον ΣΕΠΕ. Πολύ αμφιβάλλω αν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει με ην υπερωρία, η οποία είναι καταγεγραμμένη στην Εργάνη και αμείβεται κανονικά. Ενώ είναι επίσης λάθος ότι καταργήθηκε ο ΣΕΠΕ. Απεναντίας, αναβαθμίστηκε σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή, τα μέλη του είναι εφοδιασμένα με ειδικά tablet και οι έλεγχοι διενεργούνται με εντατικούς ρυθμούς», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments