Κόσμος

Από 100 έως 300 οι νεκροί στο νοσοκομείο της Γάζας, εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Από 100 έως 300 οι νεκροί στο νοσοκομείο της Γάζας, εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Theintercept.com

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων είχε ανακοινώσει 471 νεκρούς.

Τρεις διαφορετικές εκτιμήσεις δίνονται για τον αριθμό των νεκρών από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

Όπως μετέδωσε το CNN, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών στο νοσοκομείο των Βαπτιστών είναι μεταξύ 100 και 300.

Το CNN ανέφερε ότι σύμφωνα με την αναφορά που έχει στην κατοχή του, η αξιολόγηση «παρατήρησε μόνο ελαφρές δομικές ζημιές στο νοσοκομείο», χωρίς να παρατηρηθούν ζημιές στο κεντρικό κτίριο και χωρίς κρατήρες πρόσκρουσης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους θανάτους όλων των αμάχων και εργάζονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα», αναφέρεται στην ίδια έκθεση.

Να αναφέρουμε ότι το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων έδωσε 471 νεκρούς και 214 τραυματίες, ενώ αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι απώλειες στο νοσοκομείο της Γάζας εκτιμώνται από 10 έως 50 άτομα.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.