Διεθνή

Προειδοποίηση IDF σε Χεζμπολάχ: Είμαστε προετοιμασμένοι για «ευρύτερη σύγκρουση» [vid]

Προειδοποίηση IDF σε Χεζμπολάχ: Είμαστε προετοιμασμένοι για «ευρύτερη σύγκρουση» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Ο Ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι ενώ οι έφεδροι θα επικεντρωθούν στη Γάζα, οι IDF έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο

Το Ισραήλ γνωρίζει ότι η απάντησή του στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση

Το Ισραήλ γνωρίζει ότι η απάντησή του στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε να είναι «μια τεράστια πρόκληση», ξεκαθάρισε την Παρασκευή εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF).

Το IDF πρέπει «να είναι προετοιμασμένο για αυτό», είπε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ στο CNN την Παρασκευή. Σημείωσε ότι ο στρατός έχει καλέσει «περίπου 300.000 εφέδρους προκειμένου να προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο να υπάρξει μια ευρύτερη σύγκρουση».

Ο Ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι ενώ οι έφεδροι θα επικεντρωθούν στη Γάζαοι IDF έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο, όπου η Χεζμπολάχ, το ισλαμιστικό κίνημα που υποστηρίζεται από το Ιράν, συγκρούεται όλο και περισσότερο με το στρατό του Ισραήλ την τελευταία εβδομάδα.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε ότι τουλάχιστον 23.000 κάτοικοι της πόλης Kiryat Shmona, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, κλήθηκαν να απομακρυνθούν, πέραν ενός προηγουμένου σχεδίου για την εκκένωση 28 κοινοτήτων που ζουν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα λιβανικά σύνορα.

Ο Λέρνερ θεωρεί την κυβέρνηση του Λιβάνου υπεύθυνη για τις ενέργειες της Χεζμπολάχ, λέγοντας ότι είναι ένα κυρίαρχο κράτος με έλεγχο στα σύνορά του, και ως εκ τούτου έχει «την ευθύνη να διασφαλίσει ότι οι τρομοκράτες όπως η Χεζμπολάχ – ένας τρομοκρατικός στρατός – δεν θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ». Υποστήριξε επίσης ότι «η Χεζμπολάχ, υπό την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση του Ιράν, επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή μας».

Ο Λέρνερ προειδοποίησε ότι ενώ η μοναδική εστίαση του ισραηλινού στρατού αυτή τη στιγμή είναι στην «εξάρθρωση και καταστροφή της Χαμάς βήμα-βήμα»η Χεζμπολάχ θα πρέπει να δώσει «μεγάλη προσοχή» και «να σκεφτεί αν θέλει πραγματικά να περάσει αυτό το όριο» με το Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments