Πολιτική

Άδωνις: Δυνατότητα εργασίας και για όσους παίρνουν αναπηρική σύνταξη [vid,pic]

Άδωνις: Δυνατότητα εργασίας και για όσους παίρνουν αναπηρική σύνταξη [vid,pic]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ANT1, Υπέρ της δυνατότητας εργασίας και για τους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης τάσσεται ξεκάθαρα και υπογραμμισμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο νόμος Κατρούγκαλου περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τις συντάξεις χηρείας»

Υπέρ της δυνατότητας εργασίας και για τους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης τάσσεται ξεκάθαρα και υπογραμμισμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αντιτίθεται στη «βασική άρνηση που προερχόταν από την άποψη, σύμφωνα με την οποία από τη στιγμή που παίρνει κάποιος αναπηρική σύνταξη, είναι ακατάλληλος για κάθε εργασία».

Αντί αυτού του αναχρονιστικού νομικού πλαισίου, ο Άδωνις αντιτάσσει πως «στο νόμο δεν είναι κατ’ ανάγκη δεδομένο ότι κάποιος που λαμβάνει αναπηρική σύνταξη για μια πάθηση, πρέπει να εργαστεί. Αυτό ανήκει στη δική του βούληση και, προφανώς, στις δυνατότητές του. Για αυτές αποφασίζει ο αρμόδιος γιατρός στα ΚΕΠΑ. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, το να είναι κάποιος δικαιούχος αναπηρικής σύνταξης, δεν αποκλείεται αυτόματα από την εργασία».

Αναφερόμενος, ακόμη, σε ενδεχόμενη αύξηση στις συντάξεις χηρείας, ο Άδωνις υποστηρίζει πως «πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο θέμα, ίσως το πιο σύνθετο θέμα που έχω κληρονομήσει, κυρίως διότι, επί νόμου Κατρούγκαλου ελήφθη μια απόφαση, κατά τη γνώμη μου ιδιαίτερα λανθασμένη, για την περικοπή κατά 50% των συντάξεων χηρείας».

«Αυτή η απόφαση», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας, «εφαρμόστηκε εν μέρει και έχει δημιουργήσει αδικίες μεταξύ δύο κατηγοριών συμπολιτών μας,  σε αυτούς τους οποίους εφαρμόστηκε και σε αυτούς τους οποίους δεν εφαρμόστηκε και αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα ως προς την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούμε, έτσι ώστε να μην αδικηθεί καμία από τις δύο πλευρές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments