ΑΠΟΨΕΙΣ

«Η Ελλάδα να έχει μια ισχυρή ενιαία φωνή στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

«Η Ελλάδα να έχει μια ισχυρή ενιαία φωνή στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Γράφει στο pagenews.gr η Μαρία Συρεγγέλα Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Είναι χρέος μας να διασφαλίζουμε την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο. Η ενεργή παρουσία της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση δεν επιβάλλεται μόνο θεσμικά αλλά είναι αναγκαία για να ηγηθεί η χώρα μας πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας πιο ισότιμης, πιο δίκαιης, πιο βιώσιμης κοινωνίας.

Το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και η δημοκρατία δεν γνωρίζουν παρατάξεις και κομματικά πρόσημα. Είναι ζητήματα για τα οποία οφείλουμε ως κράτος να διατηρούμε μια ισχυρή ενιαία φωνή. Είναι ζητήματα που αφουρούν την κάθε μία και τον καθένα από εμάς και ο αγώνας για την υπεράσπισή τους δε μπορεί παρά να είναι διαρκής χωρίς εμπόδια και διακυμάνσεις. Ο αγώνας αυτός δεν αποτελεί άλλωστε προνόμιο της αριστεράς ή της δεξιάς. Αποτελεί αυτοσκοπό κάθε δημοκρατικού κράτους που σέβεται τους πολίτες, τις αρχές και τις αξίες όχι μόνο του ίδιου αλλά και κάθε άλλου κράτους.

Ο συνεχής διάλογος με κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και άλλους διεθνείς οργανισμούς είναι καθοριστικός και η Ελλάδα έχει τα εχέγγυα να ηγηθεί τέτοιων διαλόγων-το αποδεικνύει καθημερινά μέσα από την συνεχώς αναπτυσσόμενη παρουσία της στις διεθνείς σχέσεις. Σε έναν κόσμο που καλείται να αντιμετωπίσει την μία ανθρωπιστική κρίση μετά την άλλη ήδη από το 2019 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε αναγκαίες σταθερές που ηρεμούν τα ταραγμένα νερά της διεθνούς κοινότητας. Φυσικά η εθνική μας κυριαρχία δεν υποτιμάται στιγμή, αντίθετα ισχυροποιείται και αποκτά μεγαλύτερο κύρος.

Για να διατηρήσουμε και να εξελίξουμε την διεθνή μας υπόσταση είναι απαραίτητο να έχουμε ένα ενιαίο μέτωπο, μια κοινή προσέγγιση. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ενότητα μακριά από τη διχαστική ρητορική, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τις προεκλογικές σκοπιμότητες. Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, μπορεί να φέρει την χώρα μας στο επίκεντρο και να πρωταγωνιστήσει στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments