Διεθνή

Σαλβίνι: Αηδιαστικά όσα είπε ο Ερντογάν για την Χαμάς [vid]

Σαλβίνι: Αηδιαστικά όσα είπε ο Ερντογάν για την Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ANDREAS SOLARO | Συντελεστές: AFP, Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τα λόγια ως "αηδιαστικά" και δήλωσε ότι θα προτείνει στην Ιταλία να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τα λόγια ως "αηδιαστικά" και δήλωσε ότι θα προτείνει στην Ιταλία να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί.

Έντονη ήταν η πρώτη διπλωματική αντίδραση στα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε τη Χαμάς ως απελευθερωτική ομάδα και όχι ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τα λόγια ως “αηδιαστικά” και δήλωσε ότι θα προτείνει στην Ιταλία να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί.

Η επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς νεκρούς -κυρίως αμάχους- και οι τρομοκράτες της πήραν μαζί τους τουλάχιστον 222 ομήρους πίσω στη Γάζα

Ο Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια απελευθερωτική ομάδα που δίνει μάχη για να προστατεύσει τη γη της.

Σε ομιλία του προς τους νομοθέτες του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας και ότι δεν θα πάει στο Ισραήλ, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments