Κόσμος

Σαλβίνι: Αηδιαστικά όσα είπε ο Ερντογάν για την Χαμάς [vid]

Σαλβίνι: Αηδιαστικά όσα είπε ο Ερντογάν για την Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ANDREAS SOLARO | Συντελεστές: AFP, Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τα λόγια ως "αηδιαστικά" και δήλωσε ότι θα προτείνει στην Ιταλία να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τα λόγια ως "αηδιαστικά" και δήλωσε ότι θα προτείνει στην Ιταλία να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί.

Έντονη ήταν η πρώτη διπλωματική αντίδραση στα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε τη Χαμάς ως απελευθερωτική ομάδα και όχι ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε τα λόγια ως “αηδιαστικά” και δήλωσε ότι θα προτείνει στην Ιταλία να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί.

Η επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς νεκρούς -κυρίως αμάχους- και οι τρομοκράτες της πήραν μαζί τους τουλάχιστον 222 ομήρους πίσω στη Γάζα

Ο Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια απελευθερωτική ομάδα που δίνει μάχη για να προστατεύσει τη γη της.

Σε ομιλία του προς τους νομοθέτες του κόμματός του στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας και ότι δεν θα πάει στο Ισραήλ, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.