Οικονομία

Άδωνις: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα στοιχήματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Άδωνις: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα στοιχήματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Πηγή Φωτογραφίας: [364361] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Οι μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις.

Η διασύνδεση μεταξύ των αναγκών της σύγχρονης αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε χθες στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η επικαιροποιημένη «εθνική στρατηγική δεξιοτήτων».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ένας κρίσιμος παράγοντας, για να συνεχίσει η χώρα μας να προσελκύει επενδύσεις, είναι η δυνατότητα των επιχειρήσεων να βρουν το κατάλληλο προσωπικό με τις αναγκαίες δεξιότητες για τη λειτουργία και την ανάπτυξή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η επανεκπαίδευση πρέπει να αφορούν όχι μόνο τους ανέργους, αλλά και όσους εργαζόμενους αναζητούν νέες θέσεις εργασίας, με καλύτερες απολαβές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, αυτές οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές όχι μόνο για τις νέες επενδύσεις, αλλά και για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, που, με τον τρόπο αυτό, θα καταφέρουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, με θετικό αντίκτυπο στο ΑΕΠ της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments