Διεθνή

Ισραήλ: Η Τουρκία κάνει ένα ακόμα βήμα προς την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς [vid]

Ισραήλ: Η Τουρκία κάνει ένα ακόμα βήμα προς την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Δρόμος της Αριστεράς, Ως ένδειξη της ξεκάθαρης συμπόρευσης της με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χαρακτηρίζει το Ισραήλ την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή από το Τελ Αβίβ για «διαβουλεύσεις».

Ως ένδειξη της ξεκάθαρης συμπόρευσης της με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χαρακτηρίζει το Ισραήλ την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή από το Τελ Αβίβ για «διαβουλεύσεις».

Ως ένδειξη της ξεκάθαρης συμπόρευσης της με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χαρακτηρίζει το Ισραήλ την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή από το Τελ Αβίβ για «διαβουλεύσεις».

«Η απόφαση της Τουρκίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις είναι άλλο ένα βήμα προς την πλευρά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ,  η Άγκυρα ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, για διαβουλεύσεις.

«Εξαιτίας της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων και την άρνηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, στην ‘Αγκυρα για διαβουλεύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν, είχε δηλώσει ότι απομακρύνονται από την Τουρκία όλοι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν κατά του Ισραήλ σε συλλαλητήριο υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Άγκυρα ο Μπλίνκεν την Κυριακή

Σημειώνεται ότι στην Άγκυρα θα βρεθεί την Κυριακή, για δύο ημέρες, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της περιοδεία του στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Τη Δευτέρα, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και αξιωματούχοι που τον συνοδεύουν θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παρότι η τουρκική πλευρά ήθελε διακαώς την επίσκεψη Μπλίνκεν, κάνοντας σχετικές διαρροές, μάλλον η δημοσιοποίηση του αρχικού του προγράμματος προκάλεσε απογοήτευση, καθώς ο Αμερικανός υπουργός δεν επρόκειτο να περάσει από την Άγκυρα.

Τελικά, αποφασίστηκε, μετά το Τελ Αβίβ και το Αμάν, να επισκεφθεί και την Άγκυρα, όπου«θα υπογραμμίσει τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ενώ αναμένεται να συζητήσει την κοινή δέσμευση για «αυξημένη, διαρκή παροχή σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα» καθώς και στη διασφάλιση ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εκτοπιστούν βίαια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments