Διεθνή

Συνάντηση μεταξύ Ζελένσκι και Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο – Τι είπαν για την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας

Συνάντηση μεταξύ Ζελένσκι και Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο – Τι είπαν για την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Ursula von der Leyen, H πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την παρουσία της στο Κίεβο και στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε την  πεποίθηση ότι η Ουκρανία «μπορεί να επιτύχει τον στόχο της να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία» εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

"Μπορεί να επιτύχει τον στόχο της να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία" εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

H πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την παρουσία της στο Κίεβο και στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε την  πεποίθηση ότι η Ουκρανία «μπορεί να επιτύχει τον στόχο της να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία» εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει «εξαιρετική πρόοδο» και εξήρε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι διεξάγετε έναν υπαρξιακό πόλεμο και ταυτόχρονα μεταρρυθμίζετε βαθιά τη χώρα σας» ανέφερε.

Φον ντερ Λάιεν: Είμαι πεπεισμένη ότι η Ουκρανία θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «στη διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων. Εάν συμβεί αυτό, είμαι πεπεισμένη ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας».

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Ουκρανία για έκτη φορά και τέσσερις ημέρες πριν από την παρουσίαση από την Επιτροπή των εκθέσεων για τη διεύρυνση, στις 8 Νοεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments