Διεθνή

Νετανιάχου: Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς επιστροφή των ομήρων [vid]

Νετανιάχου: Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς επιστροφή των ομήρων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Απέρριψε για άλλη μια φορά την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έως ότου επιστραφούν όλοι οι όμηροι που συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε τη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Απέρριψε για άλλη μια φορά την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έως ότου επιστραφούν όλοι οι όμηροι που συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των ομήρων μας, το λέμε και στους εχθρούς και στους φίλους μας. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους νικήσουμε», είπε στο Reuters ο Νετανιάχου από την αεροπορική βάση Ραμόν στο νότιο Ισραήλ που επισκέφτηκε σήμερα, επαναλαμβάνοντας έτσι τη θέση της κυβέρνησης.

Άντονι Μπλίνκεν: Στην Κύπρο εκτάκτως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, συνάντηση με Χριστοδουλίδη

Στην Κύπρο μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στο πλαίσιο επαφών του για την κρίση στη Μέση Ανατολή, ο επικεφαλής της αμεριακνικής διπλωματίας έκανε στάση στη Λευκωσία, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζητούν την πρωτοβουλία για ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν αναμένεται να μείνει για πολύ. Όπως αναφέρει το sigmalive.com, ο Νίκος Χριστοδουλίδης νωρίτερα σήμερα προανήγγειλε μια έκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments