Πολιτική

Κρίση χωρίς τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ

Κρίση χωρίς τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (2η ΗΜΕΡΑ) (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Αγεφύρωτο μοιάζει πλέον το χάσμα ανάμεσα στους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη και την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Με ένα σαφές και αιχμηρό άρθρο γνώμης παρεμβαίνει σήμερα ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης στις εσωκομματικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του με τίτλο «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια», ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργώντας, έτσι, άλλον έναν κρίκο στη μακριά αλυσίδα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γ. Σταθάκης κάνει λόγο για το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη», το οποίο χαρακτηρίζει «λαϊκιστικό», καθώς, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εκπροσώπησε τη “λαϊκιστική” τάση του, την “Κίνηση Μελών”.

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Σταθάκης κάνει λόγο για «μία απολίτικη ρευστή φιγούρα (θαυμαστής του Μητσοτάκη, ψήφισε Παπανδρέου, αλλά τελικά είναι Αριστερός). Δεν έχει παρά θολές ιδέες για την Ιστορία της χώρας, την πολιτική, την Ευρώπη, τα πολιτικά ρεύματα σκέψης, την πολιτική της ΝΔ στα “μεγάλα θέματα”, τη γεωπολιτική, την ίδια τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Συμπληρώνει, μάλιστα ότι «ο Κασσελάκης επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του “εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα”».

Κάνει λόγο για «αντι-αριστερή» υστερία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και για επικράτηση της lifestyle πολιτικής. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι στο τέλος του άρθρου αφήνει ανοιχτό το σενάριο για δημιουργία νέου κόμματος προκειμένου να συσπειρώσει όσους φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η φωνή εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κ. Σταθάκη έρχεται να προστεθεί στην ανοιχτή διαφοροποίηση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και της αριστερής “Ομπρέλας¨.

Επισημαίνεται ότι την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε εμμέσως πλην σαφώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», προσθέτοντας ότι «υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ».

«Eίναι εξαιρετικά δύσκολο πια να υπάρξει περηφάνια σε αυτό το κόμμα», ανέφερε στην ομιλία του στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, μια αποστροφή που έχει εκληφθεί ως προαναγγελία αποχώρησης από το κόμμα.

Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στην ηγεσία Κασσελάκη λέγοντας: «Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη κάναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση με αυτούς τους όρους είναι δύσκολη. Το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση, με αυτόν τον αρχηγισμό και αυτό το τοξικό κλίμα, αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Στις αιτιάσεις του κ. Τσακαλώτου απάντησαν νεοπροεδρικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν τον νυν πρόεδρο, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο την ένταση.

Ειδικότερα, η Ελένη Αυλωνίτου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή της με αφορμή τα όσα ανέφερε σε εκδήλωση της «Ομπρέλας» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έγραψε: «Εμείς τα παρακατιανά μέλη του 2 ευρώ, χωρίς αστική αυτοπεποίθηση, πώς παραμένουμε στο κόμμα ενώ αποχωρεί ο “Σωτήρας” Τσακαλώτος, που έδινε υπερηφάνεια σ’ αυτό; Μήπως γιατί δεν είμαστε υπερφίαλοι, φαντασμένοι αλαζόνες, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς, δεν μειώνουμε κανέναν και πρωτίστως σεβόμαστε τη Δημοκρατία!».

Ακόμη, σε έντονα σκωπτικό ύφος, ο κ. Νίκος Καρανίκας σημείωσε, “φωτογραφίζοντας” τον κύριο Τσακαλώτο: “Περήφανα θα περιμένω να κάνουν την περήφανη δική Τους αριστερά καθώς επιστρέφουν ριζοσπαστικά και ανανεωτικά στο περήφανο πειραγμένο κομμουνιστικό παρελθόν τους για να ξανά διαλύσουν περήφανα την Ακοα – και το ΚΚΕ εσ.  ΑΑ επιστρέφοντας περήφανα στο περήφανο 0,5% που περήφανα τους ανήκει”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments