Πολιτική

Πώς ο Σημίτης “δυναμιτίζει” τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Πώς ο Σημίτης “δυναμιτίζει” τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη κόβουν τις γέφυρες ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την άδεια καρέκλα με το όνομά του στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη έφερε στην καρδιά της επικαιρότητας ένα παλαιό πολιτικό ζήτημα.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία και έριξε το βάρος της χρεοκοπίας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξαιρουμένης της περιόδου του Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, πριν κληθεί να ψηφίσει και να εφαρμόσει το Μνημόνιο (όπως σημείωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κεντροαριστεράς), το παλιό αφήγημα για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στην επιφάνεια.

«Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται  ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους», τόνισε σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κύριος Θανάσης Γλαβίνας. Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδρασή του, αλλά κάρφωσε και όσους στο κόμμα “ενθουσιάστηκαν” όταν αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, το ερώτημα στρέφεται κυρίως προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία από τη μια επιδιώκει θεσμική συνεννόηση και κοινή θέση για το θέμα των υποκλοπών και τα Τέμπη με το ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη, κατά τα λεγόμενα του προέδρου επί Σημίτη, η επιτελική ομάδα γύρω από τον Κασελάκη λειτουργεί απωθητικά, σαν “κόκκινο πανί”. 

Με δεδομένα τα προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά του και τη σύγχυση στο εσωτερικό του κόμματος για τις αριστερές του τάσεις, είναι δύσκολο να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.  Η Άννα Διαμαντοπούλου, διοργανώτρια της εκδήλωσης προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, έδωσε τον τόνο στην ανάρτησή της, γράφοντας: «Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Στέφανος Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή. Αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο. Το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του Κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της Αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ».

Στην πραγματικότητα, η υπόθεση Σημίτη έφερε στην επιφάνεια τη φύση της σχέσης μεταξύ των δύο κομματικών χώρων, ανεξάρτητα από τις επιμέρους κοινοβουλευτικές συμφωνίες, οι οποίες αποφασίζονται κατά περίπτωση. Στις επόμενες ευρωεκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για τη δεύτερη θέση. Μέχρι τότε, το δόγμα “ο θάνατός σου είναι η ζωή μου” θα λειτουργεί και για τα δύο κόμματα, έστω και αν αρνούνται να το αναγνωρίσουν και στρέφουν τα βέλη τους εναντίον κυρίως στον Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments