Πολιτική

Σημάδια ρήξης στη σχέση Κυβέρνησης και Χάρη Δούκα

Σημάδια ρήξης στη σχέση Κυβέρνησης και Χάρη Δούκα

Πηγή Φωτογραφίας: [364380] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) / FACEBOOK-Χάρης Δούκας - Εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από την εκλογή Δούκα.

Ούτε μήνας δεν έχει παρέλθει από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν έχουν αναλάβει καν, και όμως, τα πρώτα σημάδια ρήξης μεταξύ του νέου Δημάρχου Αθηναίων και της κυβέρνησης είναι γεγονός.

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Χάρη Δούκα και του απερχόμενου Κώστα Μπακογιάννη δεν έληξε έτσι κι αλλιώς, αφού ο νέος δήμαρχος κατηγόρησε τον προκάτοχό του ότι δημιούργησε τετελεσμένα γεγονότα στην Αθήνα το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, αναφερόμενος στα έργα στην οδό Βασιλίσσης Όλγας και τον σταθμό του μετρό στα Εξάρχεια.

Και αν στο θέμα των πεζοδρομήσεων η αντιπαράθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο Πολιτισμού, όταν η Λίνα Μενδώνη μίλησε για αρχαιότητες στην περιοχή και αρνήθηκε να επιτρέψει την επιστροφή των δρόμων στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο θέμα του μετρό η αντιπαράθεση εξελίσσεται σε κεντρικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει κανένα βήμα πίσω στην κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια. Ο ίδιος επέκρινε τη στάση του Χάρη Δούκα ως επαναστατική γυμναστική στην πλάτη των πολιτών και ασύμβατη με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας.

Η πλευρά Δούκα απάντησε, κάνοντας λόγο για στοχευμένες επιθέσεις εναντίον του, που εγείρουν ερωτήματα, πριν καν αναλάβει τον δημαρχιακό θώκο.

Οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και Χάρη Δούκα ανεβαίνουν την ώρα που σε εκκρεμότητα βρίσκεται το τετ α τετ του νέου δημάρχου με τον πρωθυπουργό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 16/11, ο οποίος έχει ήδη συναντήσει τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη και τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων, καθώς και με όλους τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με προτεραιότητα στους περιφερειακούς και μεγαλύτερους δήμους. Το πρόβλημα είναι ότι οι εντάσεις αυτές παραμένουν ακόμη και πριν ορκιστεί επίσημα ο Δούκας.

Το ερώτημα είναι αν αυτή η ένταση, η οποία έχει σημειωθεί ακόμη και πριν ο Δούκας αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του δημάρχου Αθηναίων, θα συνεχιστεί και θα δώσει τον τόνο για το υπόλοιπο της θητείας του. Άλλωστε, το “ράβε – ξήλωνε” δεν είναι η καλύτερη πρακτική. Πολιτικά, στην προκειμένη περίπτωση, το δίλημμα για την ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη βάση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να συνδιαχειριστεί τον σχεδιασμό των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έθεσε προεκλογικά και τα οποία στοχεύει να προωθήσει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments