Nέα της αγοράς

Η Δανία παρουσιάζει εθνικό σχέδιο δράσης για την προώθηση της plant-based διατροφής

Η Δανία παρουσιάζει εθνικό σχέδιο δράσης για την προώθηση της plant-based διατροφής

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Η Δανία πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά, καθώς δημοσίευσε ένα σχέδιο δράσης που περιγράφει λεπτομερώς τον στόχο της να μεταβεί σε ένα plant-based σύστημα διατροφής. Αυτή η πρωτοβουλία γίνεται για πρώτη φορά από μια εθνική κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας της Δανίας, αποτελεί μέρος μιας πολιτικής γεωργικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε το 2021

Η Δανία πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά, καθώς δημοσίευσε ένα σχέδιο δράσης που περιγράφει λεπτομερώς τον στόχο της να μεταβεί σε ένα plant-based σύστημα διατροφής. Αυτή η πρωτοβουλία γίνεται για πρώτη φορά από μια εθνική κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας της Δανίας, αποτελεί μέρος μιας πολιτικής γεωργικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε το 2021. Ουσιαστικά αυτή η συμφωνία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει και να προωθήσει τον φυτικό τομέα της, καθώς οποία υποστηρίζει ότι αποτελεί «κεντρικό στοιχείο της πράσινης μετάβασης».

Οι δράσεις που εντάσσονται στο σχέδιο, περιλαμβάνουν την παροχή εκπαίδευσης σε σεφ σε δημόσιες και ιδιωτικές κουζίνες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας περισσότερων γευμάτων με βάση τα φυτά, καθώς και εστίαση στην plant-based διατροφή στα σχολικά γεύματα. Παράλληλα, στο σχέδιο εντάσσονται πρωτοβουλίες για την αύξηση των εξαγωγών φυτικών τροφίμων από τη Δανία μέσω πρεσβειών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments