Πολιτική

Πιο κοντά στην έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου

Πιο κοντά στην έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου

Πηγή Φωτογραφίας: [363763] 2ος ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπ' ατμόν εμφανίζεται, μετά την Ομπρέλα, και η ομάδα στελεχών και μελών γύρω από την πρώην υπουργό.

Το Σαββατοκύριακο, η λεγόμενη «Ομάδα Αχτσιόγλου» θα πραγματοποιήσει εθνική συνδιάσκεψη για να συζητήσει λεπτομερέστερα τις μελλοντικές της κινήσεις. Με διχασμένα κεντρικά στελέχη, είναι αβέβαιο αν θα συνηγορήσουν όλοι και στην παρούσα φάση υπέρ της εξόδου.

Οι μισοί πιστεύουν ότι πρέπει να φύγουν άμεσα, οι υπόλοιποι να περιμένουν μετά την πιθανή (και για αυτούς αναμενόμενη) αποτυχία στις ερχόμενες ευρωεκλογές, θα διαγραφεί μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και το κόμμα θα περιέλθει στα χέρια τους.

Στο τραπέζι, λοιπόν, τίθενται τα επόμενα βήματα, μετά και την αποχώρηση της πολυπληθούς Ομπρέλας. Η πρώην υπουργός Εργασίας και οι  συνεργάτες της παρακολουθούν το κύμα φυγής που καταγράφεται από τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος από μέλη που ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα. Θέλουν να αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία για να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Το να παραμείνουν ή όχι στον Σύριζα δεν είναι απλή υπόθεση και ολόκληρη η εσωκομματική δεν κινείται στην ίδια ρότα. Μερικά στελέχη ζήτησαν άμεση, εδώ και τώρα, αποχώρηση, ενώ οι πιο ψύχραιμοι πρότειναν να πολεμήσουν εντός της Κουμουνδούρου,  αντί να συνεχίσουν να ταυτίζονται με την Ομπρέλα. Οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν στη συζήτηση αφορούσαν στο ποιος θα ηγηθεί του νέου σχεδίου και αν τον πρώτο λόγο θα έχουν η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και στη διαδικασία δημιουργίας ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Η ομάδα υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προσπαθεί να χαρτογραφήσει ένα άγνωστο περιβάλλον μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο βήμα είναι η ίδρυση ενός forum που θα επικοινωνεί με άτομα και συλλογικότητες που δεν είναι ικανοποιημένες με την πολιτική της Κουμουνδούρου από το 2019. Ως προετοιμασία για τον νέο κομματικό φορέα, τα στελέχη της Ομπρέλας στοχεύουν τα Χριστούγεννα ως ορόσημο στη δημιουργία του, έτσι ώστε να έχουν στη διάθεσή τους τον αναγκαίο χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα, από οργανωτική άποψη, για τον επόμενο πολιτικό αγώνα των ευρωεκλογών.

Την πρόθεση αυτή εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Τόνισε ότι ενδιαφέρεται για τη διακυβέρνηση της χώρας και ότι ο βασικός στόχος της «Ομπρέλας» ήταν να σχηματιστεί ένας φορέας ικανός να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλους τους αριστερούς, εντός και εκτός Σύριζα». Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση του τόπου και ότι βασικός στόχος της «Ομπρέλας» είναι να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων, που θα διεκδικήσει να κυβερνήσει τη χώρα. «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε εκ νέου στον Στέφανο Κασσελάκη δηλώνοντας πως «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία» και ότι δεν αρκεί μόνο ο «αντιμητσοτακικός λόγος» ενώ τόνισε ότι είναι παράξενο να κάνεις πολιτική χωρίς προηγούμενη ανάλυση των γεγονότων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments