Ελλάδα

Πορεία Πολυτεχνείου: Συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες – Απροσπέλαστο το κέντρο [pics]

Πορεία Πολυτεχνείου: Συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες – Απροσπέλαστο το κέντρο [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Pagenews.gr,Στην πρεσβεία των ΗΠΑ έφτασε η μεγάλη, καθιερωμένη πορεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πορεία συμμετέχουν περίπου 40.000 άτομα.

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο

Στην πρεσβεία των ΗΠΑ έφτασε η μεγάλη, καθιερωμένη πορεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πορεία συμμετέχουν περίπου 40.000 άτομα. Η πορεία με το μπλοκ της ΠΑΣΠ να κρατά την αιματοβαμμένη σημαία ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο, έφτασε στο Σύνταγμα μέσω της οδού Ακαδημίας και στην Αμερικανική Πρεσβεία γύρω στις 16:30 και λίγο αργότερα αποχώρησε. Λίγο μετά τις 17:00 δημιουργήθηκε ένταση στην οδό Σταδίου από ομάδα 20 ατόμων.

Τα άτομα έσπασαν μία τζαμαρία επιχείρησης στην οδό Σταδίου και έριξαν μπογιές έξω από ξενοδοχείο. Νωρίτερα, η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές ατόμων κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο. Παράλληλα, κλειστοί είναι κεντρικοί σταθμοί του μετρό και υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ. 

Αφετηρία της πορείας είναι το Πολυτεχνείο και με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments