Ελλάδα

Σε εξέλιξη η καθιερωμένη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη η καθιερωμένη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Πηγή Φωτογραφίας: [365093] ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά έκτροπα μέχρι στιγμής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη πορεία για την απόδοση τιμής στους αγωνιστές και της αγωνίστριες του Πολυτεχνείου το 1973.

Η Πατησίων και γύρω δρόμοι είναι κλειστοί, καθώς η πορεία ξεκίνησε ακριβώς στις 3 το μεσημέρι από το Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την Αμερικανική Πρεσβεία.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί δηλαδή που θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς δεν θα πραγματοποιούν στάση. Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. Ανάλογες τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια των τρόλεϊ και των λεωφορείων.

Το Πολυτεχνείο πλέον φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η οδός Πατησίων και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας καθώς κόσμος έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνεται ώστε να συμμετάσχει στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Να σημειωθεί ότι Πατησίων, Χαυτεία, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος και οι υπόλοιποι δρόμοι που οδηγούν στην πρεσβεία θα παραμείνουν κλειστοί έως ότου ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης.

Στο μεταξύ, έξι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Επιπλέον, λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της 50ης επετείου του Πολυτεχνείου και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ προέβη για έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου ώρα  06:00, σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 Σύνταγμα – Αερολ. Αθηνών (Express) θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό του μετρό Kατεχάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κάνει λόγο για έναν «φάρο που φωτίζει τον δρόμο προς μια πιο ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία».

“Ο Νοέμβρης του ‘73, λοιπόν, συνεχίζει να εμπνέει μέσα από τη διαρκή ανανέωση των αιτημάτων του. Με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» να τροφοδοτεί, σήμερα, την προσπάθεια για μία πιο σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα. Μια χώρα με ενωμένη την κοινωνία της, που διεκδικεί μία καλύτερη καθημερινότητα και αναπτύσσεται προς όφελος όλων των πολιτών της”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει επίσης ότι το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» τροφοδοτεί, σήμερα, την προσπάθεια για μία πιο σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα, καταλήγοντας πως «το Πολυτεχνείο ζει» στον χρόνο. Ώστε να εκφράζει πάντα τις προσδοκίες των Ελλήνων για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments