Διεθνή

Tο Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων – Τι αναφέρει ο Νετανιάχου

Tο Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων – Τι αναφέρει ο Νετανιάχου

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO,Πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν πως η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, το Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν πως η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατέστησε σαφές στο υπουργικό συμβούλιο ότι μέρος της συμφωνίας θα περιλαμβάνει πρόσβαση από τον Ερυθρό Σταυρό στους ομήρους που θα παραμείνουν στα χέρια της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής φαρμάκων σε αυτούς, αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Νετανιάχου: “Δεν θα σταματήσουμε μετά την κατάπαυση του πυρός”

Κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε μετά από τις συνεδριάσεις τόσο του Πολεμικού Συμβουλίου όσο και του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, ο Νετανιάχου είπε «Θέλω να καταστήσω ξανά σαφές ότι ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας: να εξοντωθεί η Χαμάς, να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι, να εξασφαλίσουμε ότι τη μέρα μετά τη Χαμάς η Γάζα δεν θα είναι απειλή για το Ισραήλ και ότι δεν θα υπάρχουν στοιχεία που θα στηρίζουν την τρομοκρατία».

Κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν στη βελτίωση της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις του Ερυθρού Σταυρού στους ομήρους που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί, καθώς και την προμήθεια φαρμάκων. Οι όμηροι θα αφεθούν ελεύθεροι κατά τμήματα, είπε ακόμη: «Ο πόλεμος έχει στάδια και έτσι θα γίνει η επιστροφή των ομήρων».

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπένι Γκάντζ, μίλησε επίσης στην έναρξη της συνάντησης, λέγοντας ότι το περίγραμμα της συμφωνίας «είναι δύσκολο και επώδυνο από ανθρώπινη άποψη, αλλά είναι η σωστή συμφωνία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu – που επικαλείται πληροφορίες του ισραηλινού κρατικού καναλιού KAN – ο IDF σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την κατάπαυση του πυρός για να οργανωθούν τα στρατεύματά του για την επόμενη φάση του πολέμου, που θα αφορά τις επιχειρήσεις στα νότια της Γάζας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments