Πολιτική

“Όχι” από Τεμπονέρα σε Κασσελάκη: Δεν θα συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα

“Όχι” από Τεμπονέρα σε Κασσελάκη: Δεν θα συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα

Πηγή Φωτογραφίας: [365245] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ζήτησε σεβασμό στο καταστατικό και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Διονύσης Τεμπονέρας διακήρυξε, με την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την άρνησή του να μετέχει σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα, καταπώς θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Διονύσης Τεμπονέρας σχολίασε πως “απαιτείται ειλικρίνεια, ωριμότητα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης” μετά τη διάσπαση και αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε “μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα“.

Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 23 Νοεμβρίου, ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε πως “ο σεβασμός στο καταστατικό για παράδειγμα δεν συνάδει με την δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα. «Μα και ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε με το πολιτικό κέντρο» θα αντιτάξει κάποιος. Ισχύει και ήταν λάθος και αρκετοί σύντροφοι πρώην και νυν, νομιμοποίησαν με την συμμετοχή τους, αυτήν την αντικαταστατική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν στον «πρωινό καφέ». Η Π.Γ. συνεδρίαζε περίπου μια φορά, κάθε 40 μέρες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν λάθη, παραλείψεις και συνεπακόλουθα, δημόσιες διαφωνίες” περιέγραψε ο κ. Τεμπονέρας, προσθέτοντας πως “όταν λέμε σεβασμός στο καταστατικό, πρέπει να το εννοούμε. Όταν λέμε σεβασμός στα όργανα, πρέπει να το εννοούμε”.

“Από θέση αρχής συνεπώς δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα, σεβόμενος την συλλογική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, που δημοκρατικά ενέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μας δεσμεύει ακόμα”, κατέληξε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments