Διεθνή

Γάζα: Οι εκτοπισμένοι αψηφούν τις εντολές του ισραηλινού στρατού

Γάζα: Οι εκτοπισμένοι αψηφούν τις εντολές του ισραηλινού στρατού

Πηγή Φωτογραφίας: English.alarabiya.net

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους στην βόρεια Γάζα αψηφώντας τις εντολές του ισραηλινού στρατού.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν από το πρωί, την ώρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από το νότο, το οποίο επικαλείται και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Τα μέσα ενημέρωσης πρόσθεσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα λάβουν αυστηρά μέτρα για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν μεταξύ του νότιου και του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας.

Σε απάντηση, το μέλος του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου Ισραέλ Κατζ δήλωσε στο Κανάλι 12 ότι «ο στρατός προσπαθεί να εμποδίσει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», δηλώνοντας ότι «η κατάσταση στο βορρά δεν θα επιστρέψει στο παρελθόν».

Ο Ισραηλινός υπουργός Ασφαλείας Γιοάβ Γκαλάντ επανέλαβε ότι «η εκεχειρία είναι σύντομη και ο ισραηλινός στρατός θα επιστρέψει με πλήρη ισχύ στο τέλος της».

Παρά τις απειλές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, οι οποίες είχαν αναπτύξει άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα στο βορρά και είχαν βάλει στο στόχαστρο τους εκτοπισμένους που εγκατέλειψαν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας για το νότο, οι ίδιοι εκτοπισμένοι, μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, άρχισαν να επιστρέφουν στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Συγκεντρώθηκαν στα σπίτια τους, στα νοσοκομεία και στα νεκροταφεία τους σε μια κατάφωρη πρόκληση προς την ισραηλινή κατοχή.

Η ισραηλινή κατοχή «απειλεί να ανοίξει πυρ εναντίον οποιουδήποτε πλησιάσει τις δυνάμεις της που σταθμεύουν στην πόλη Beit Hanoun», ανέφερε ανταποκριτής του Al Mayadeen.

«Οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στην Beit Hanoun με την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και την έναρξη της εκεχειρίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι κατοχικές δυνάμεις, με τους στρατιώτες τους που σταθμεύουν στην πόλη, εμποδίζουν τους κατοίκους να προχωρήσουν.

Οι κάτοικοι της Μπέιτ Χανούν επιβεβαίωσαν ότι οι κατοχικές δυνάμεις ανοίγουν πυρ εναντίον όσων προσπαθούν να περάσουν ένα συγκεκριμένο σημείο στην Μπέιτ Χανούν, ενώ ο ανταποκριτής του Al Mayadeen εξήγησε ότι οι κάτοικοι επιμένουν να επιθεωρούν τις περιουσίες τους, ανεξάρτητα από τις απειλές που διατυπώνονται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Ορισμένοι κάτοικοι στην οδό Σαλαχεντίν ή Σάλαχ αλ Ντιν στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας δήλωσαν ότι η κατοχή ανοίγει πυρ προς τις συγκεντρώσεις των κατοίκων που βγήκαν για να επιθεωρήσουν τις ιδιοκτησίες τους, με τα τανκς της να είναι τοποθετημένα μπροστά από την πλατεία Κουβέιτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments