Πολιτική

Άδωνις: Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκουν δουλειά χάρη στις Ημέρες Καριέρας

Άδωνις: Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκουν δουλειά χάρη στις Ημέρες Καριέρας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Την πλήρη ικανοποίησή του για τη θετικότατη πορεία των Ημερών Καριέρας εκφράζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παροτρύνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Θέλω περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με τη ΔΥΠΑ

Την πλήρη ικανοποίησή του για τη θετικότατη πορεία των Ημερών Καριέρας εκφράζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παροτρύνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει πως «οι «Ημέρες Καριέρας» έχουν αποδειχθεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά. Υπάρχουν πάρα πολλές προσωπικές ιστορίες από ανέργους  που άλλαξε η ζωή τους επειδή αποφάσισαν να επισκεφτούν μία από τις «Ημέρες Καριέρας». Ακόμα και εργαζόμενοι με χαμηλότερο μισθό, αποφάσισαν να πάνε και να βρουν εκεί καλύτερη δουλειά και αυτό έφερε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτούς και τις οικογένειές τους.

«Αν αυτά καταφέρουμε και τα προβάλλουμε στην ελληνική κοινωνία, θα έχουμε δύο μεγάλα κέρδη», συμπληρώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: «Πρώτον, θα δείξουμε ότι δεν είναι όλα μαύρα όπως νομίζουμε και δεύτερον, θα δείξουμε και για πολλούς άλλους ανθρώπους που πιθανόν δεν έχουν σκεφτεί ότι υπάρχουν αυτές οι ευκαιρίες, πόσες ευκαιρίες έχουν μπροστά τους σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι στην αγορά εργασίας υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εργαζόμενους. Θέλω περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με τη ΔΥΠΑ».

Αν θέλει κάποιος να συνοψίσει σε δύο φράσεις τι πραγματικά έκανε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν έχει παρά να γράψει αυτές τις δύο φράσεις που θα σας πω με τη σειρά.  Η πρώτη φράση είναι, τι έλεγαν οι πολίτες στους Υπουργούς το ’19: «βρείτε μας δουλειά». Η δεύτερη φράση, τι  λένε τώρα οι επιχειρήσεις στους Υπουργούς το ’23: «βρείτε μας εργαζόμενους». Αυτό το διάνυσμα που διανύσαμε όλοι μαζί με την κοινωνία, αυτά τα τέσσερα χρόνια, μας φέρνει σήμερα μπροστά σε ένα ευχάριστο πρόβλημα, γιατί είναι πιο ευχάριστο να λένε, «βρείτε μας εργαζόμενους» από το «βρείτε μας δουλειά». Εμείς τον ιδιωτικό τομέα δεν τον θέλουμε αντίπαλο. Δεν είμαστε το κράτος από τη μια και ο ιδιωτικός τομέας από την άλλη. Ο ιδιωτικός τομέας εδώ είναι σύμμαχός μας. Στόχος μας είναι να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και να προχωράει στη ζωή του», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments