Ελλάδα

Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκε σορός άνδρα – Εντείνονται οι έρευνες για 12 αγνοούμενους

Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκε σορός άνδρα – Εντείνονται οι έρευνες για 12 αγνοούμενους

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΑΥΑΓΙΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑΚΑΙ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI)

Λίγη ώρα πιο πριν, ελικόπτερο διέσωσε έναν επιβαίνοντα.

Η σορός ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο. Το μεσημέρι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι έρευνες υπό άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή του βυθισμένου φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομορών για τον εντοπισμό των 12 μελών του πληρώματος του πλοίου, το οποίο βυθίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν συνολικά οκτώ παράκτια σκάφη, φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα.

Νωρίτερα, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναύτη από το πλοίο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Στην επιχείρηση έρευνας συμμετέχουν συνολικά οκτώ παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα.

Στο RAPTOR, το οποίο μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη, επέβαιναν συνολικά 14 μέλη του πληρώματος (ένας Ινδός, ένδεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύριοι). Ο καπετάνιος του bulk career ανέφερε αρχικά μηχανική βλάβη και αργότερα ανέφερε ότι το πλοίο είχε ελαφρά κλίση. Ο καπετάνιος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στο διερχόμενο πλοίο, αλλά το RAPTOR εξαφανίστηκε από το ραντάρ. Πιθανολογείται ότι ο ισχυρός κυματισμός στη θαλάσσια περιοχή προκάλεσε την είσοδο νερού στο αμπάρι και την μετακίνηση του φορτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο εκδηλώθηκε μηχανική βλάβη περίπου στις 7 το πρωί και ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Με βάση το Marine Traffic, η τελευταία φορά που εξέπεμψε σήμα ήταν ανοιχτά της Λέσβου.

Εκτιμάται ότι οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ στην περιοχή μπορεί να προκάλεσαν την είσοδο νερού στα αμπάρια λόγω των ισχυρών κυμάτων, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το φορτίο.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, στο πλοίο επέβαιναν 14 μέλη πληρώματος και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη.

Με βάση την πληροφόρηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο σημείο έχουν ήδη φτάσει οκτώ φορτηγά πλοία της ακτοπλοΐας, τρία σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και το πολεμικό ναυτικό. Παράλληλα, αναπτύχθηκε και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πλήρωμα αποτελείται από δύο Σύρους, τέσσερις Ινδούς και οκτώ Αιγύπτιους.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 έως 10 μποφόρ και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στην περιοχή έχουν κινητοποιηθεί πέντε παράκτια φορτηγά πλοία, τρία σκάφη της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments