Γεωπολιτικά

Ρωσικό σφυροκόπημα στο Κίεβο: Η πιο μαζική επίθεση με drones, 5 τραυματίες

Ρωσικό σφυροκόπημα στο Κίεβο: Η πιο μαζική επίθεση με drones, 5 τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Τις περισσότερες επιθέσεις από την αρχή του πολέμου με UAV's εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί στη διάρκεια της νύχτας. Ορισμένα drones κατέληξαν στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στόχος έγινε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας στη μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εδώ και μήνες, μια ημέρα μετά την σφοδρότερη έως τώρα, ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας. Ότι απέτρεψε μια μεγάλη ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη δήλωσε η Ρωσία, με τουλάχιστον 26 μη επανδρωμένα αεροσκάφη να καταρρίπτονται πάνω από ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από περιοχές όπως η Μόσχα, η Τούλα, η Καλούγκα και το Μπριάνσκ. Ένα άτομο τραυματίστηκε στην Τούλα όταν ένα drone που αναχαιτίστηκε έπληξε μια πολυκατοικία, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξέι Ντιούμιν. «Μια μαζική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε αρκετές περιοχές της περιοχής της Μόσχας, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι οι πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν στα κύρια αεροδρόμια της Μόσχας λόγω της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. «Περισσότερα από 70 ιρανικής κατασκευής drones Shahed εναντίον της χώρας μας στη διάρκεια της νύκτας, εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία» δήλωσε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν».

Ο Ζελένσκι κατήγγειλε εξάλλου ότι η επίθεση, που σημειώθηκε την ημέρα κατά την οποία η Ουκρανία θυμάται τον λιμό Χολοντόμορ του 1932-33, όταν έχασαν τη ζωή τους αρκετά εκατομμύρια Ουκρανοί, ήταν μια ενέργεια «σκόπιμης τρομοκρατίας (…) Η ρωσική ηγεσία είναι περήφανη για το γεγονός ότι μπορεί να σκοτώσει».

Η ουκρανική ηγεσία έχει παρομοιάσει ξανά στο παρελθόν το Χολοντόμορ με την τρέχουσα ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία και περισσότερες από 30 ακόμη χώρες αναγνωρίζουν το Χολοντόμορ ως γενοκτονία του ουκρανικού λαού από τη Σοβιετική Ένωση, στην οποία ανήκε τότε η Ουκρανία, καθώς προσπάθησε να καταστείλει την επιθυμία της για ανεξαρτησία. Τα περισσότερα drones είχαν στόχο το Κίεβο και προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Η επίθεση, η χειρότερη που έχει εξαπολυθεί με drones από την αρχή του πολέμου, ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί και είχε στόχο διάφορες συνοικίες του Κιέβου, ενώ συνεχιζόταν καθώς ξημέρωνε. Συνολικά διήρκεσε έξι ώρες. Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της ουκρανικής πρωτεύουσας δήλωσε αργά το πρωί στον κρατικό σταθμό Suspile ότι τουλάχιστον 40 drones έχουν καταρριφθεί. Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, καταρρίφθηκαν 71 drones, «τα περισσότερα από τα οποία καταστράφηκαν στην περιοχή του Κιέβου», καθώς και ένας πύραυλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments