Διεθνή

Αυτοί είναι οι 10 ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Αυτοί είναι οι 10 ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter manniefabian,Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι 12 όμηροι, μεταξύ των οποίων 10 Ισραηλινοί και δύο Ταϊλανδοί, βρίσκονται πλέον σε ισραηλινό έδαφος αφού πέρασαν από το πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο.

Πρόκειται για την παράδοση της πέμπτης ομάδας ομήρων - Τριάντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές σήμερα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι 12 όμηροι, μεταξύ των οποίων 10 Ισραηλινοί και δύο Ταϊλανδοί, βρίσκονται πλέον σε ισραηλινό έδαφος αφού πέρασαν από το πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο.

Πρόκειται για την πέμπτη ομάδας ομήρων η οποία παραδόθηκε νωίτερα από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει με το Ισραήλ.

Ο Emanuel Fabian των Times of Israel δημοσίευσε μια λίστα με τους 10 Ισραηλινούς ομήρους που φέρεται να αφέθηκαν ελεύθεροι απόψε:

Στη συνέχεια το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ομήρων

Πρόκειται για τους:

Tamar Metzger (78 ετών) Ditza Hayman (84) Norlin Babdila (60) Ada Sagi (75) Οφηλία Έντιθ Ρόιτμαν (77) Rimon Kirsht (36) Merav Tal (53) Η οικογένεια Leimberg – Gabriela Leimberg (59), Mia Leimberg (17) Κλάρα Μάρμαν (63)

Όπως αναφέρουν οι IDF, Μετά από μια πρώτη ιατρική αξιολόγηση, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα συνεχίσουν να συνοδεύονται από στρατιώτες των Ισραηλινών Στρατιωτικών καθώς θα κατευθύνονται προς τα ισραηλινά νοσοκομεία, όπου θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Την ίδια ώρα, τριάντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές σήμερα, Τρίτη σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα τόσο η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων όσο και οι ισραηλινές σωφρονιστικές αρχές.

Πρόκειται για 15 γυναίκες και 15 παιδιά όλα αγόρια, τα οποία είναι όλα κάτω των 18 ετών και θεωρούνται παιδιά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments