Focus

Έμιλι Μπλαντ: Δίνει αγώνα μια ζωή κατά του τραυλίσματος – Διαστρεβλώνει το ποιος είσαι

Έμιλι Μπλαντ: Δίνει αγώνα μια ζωή κατά του τραυλίσματος – Διαστρεβλώνει το ποιος είσαι

Πηγή Φωτογραφίας: PAMELA HANSON/ HARPERS BAZZAR.COM

Περίπου τρία εκατομμύρια Αμερικανοί επηρεάζονται από το τραύλισμα

Βραβεύτηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Τραυλίσματος η ηθοποιός Έμιλι Μπλαντ και μίλησε για τον αγώνα που δίνει και η ίδια με αυτή την κατάσταση από παιδάκι ήδη.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Blunt (@emilybluntofficial)

Μπορεί να έχουμε στον νου μας ηθοποιούς με μια ιδιομορφία στην άρθρωση που κατορθώνουν αυτό να το κάνουν πλεονέκτημά τους, αλλά τι συμβαίνει με τον πολύ κόσμο;

Αναπηρία που συνδέεται με φόβο, ντροπή και εξευτελισμό

Όπως είπε η Έμιλι Μπλαντ στην επίσημη ομιλία της πρόκειται για μια αναπηρία που συνδέεται με τον φόβο, την ντροπή και τον εξευτελισμό.

Την ίδια τη βοήθησε η υποκριτική και οι σπουδές γύρω απ’ αυτή την τέχνη, προκειμένου να ξεπεράσει το παιδικό της τραύλισμα, ωστόσο η ίδια δηλώνει ότι ακόμη βλέπει τον εαυτόν της ως τραυλό.

Εξήγησε στον λόγο της: «Συγκεκριμένες λέξεις μένουν κολλημένες. Το τηλέφωνο είναι ένα είδος εφιάλτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά την εκδήλωση του περιοδικού Variety για την ενδυνάμωση των γυναικών στο Λος Άντζελες.

Στα 40 της χρόνια, η σταρ μπόρεσε να μοιραστεί με το κοινό τη μάχη της μ’ αυτή τη δυσλειτουργία του λόγου, αποδεχόμενη το βραβείο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Τραυλίσματος, στο οποίο εντάχθηκε πριν από 17 περίπου χρόνια.

Τη βοήθησε η υποκριτική, ωστόσο ακόμη βλέπει τον εαυτόν της ως τραυλό

«Είμαι πολύ ευγνώμων που αποδέχομαι το βραβείο απόψε. Το να είμαι εδώ με αυτές τις απίθανες γυναίκες, είναι εκπληκτικό. Απλώς να ρίξουμε λίγο παραπάνω φως στο τραύλισμα!». Η ίδια τόνισε περίπου τρία εκατομμύρια Αμερικανοί επηρεάζονται από το τραύλισμα.

«Είμαι ευγνώμων που ρίχνουμε φως γιατί είναι μια αναπηρία που ζει πολύ συχνά στη σκιά μαζί με τους καλύτερους φίλους της: τον φόβο, την ντροπή και την ταπείνωση», είπε η Έμιλι Μπλαντ που υποσχέθηκε στο κοινό ότι θα σταματήσει τους αυτοσχεδιασμούς από το βήμα της ομιλίας της.

Μίλησε λοιπόν με επιστημονικά στοιχεία αλλά και με το βίωμά της και υποστήριξε ότι υπάρχει συχνά η κακή διάγνωση είτε ότι πρόκειται για νευρική προδιάθεση είτε για ένα ψυχολογικό θέμα, όλα αυτά είναι λάθος.

«Είναι νευρολογικό, είναι βιολογικό, συχνά είναι και κληρονομικό και δεν κάνεις κάτι λάθος εσύ», τόνισε και είπε ότι αυτά θα ήθελε να τα ξέρει και η ίδια, πολύ νωρίτερα στη ζωή της, όταν ήταν μικρή, στην παιδική της ηλικία, γιατί τότε θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα για κείνη.

Μάλιστα, η ίδια αναφέρθηκε και σε μια κοινή στρατηγική να αλλάζει τις λέξεις με τις οποίες δυσκολεύεται, αλλά δεν υπάρχουν πάντα αντίστοιχες για να υποκαταστήσουν το νόημα που θέλει, όπως ας πούμε, πώς μπορεί να πει αλλιώς κάποιος το όνομά του…

Η Έμιλι Μπλαντ επεσήμανε ότι το τραύλισμα επηρεάζει την ταυτότητά σου: «Είναι βαθιά συναισθηματικό, καθώς ένας τραυλός νιώθει σαν να ζει ένας απατεώνας μέσα στο σώμα του και δεν πληρώνει νοίκι γι’ αυτό. Απολύτως διαστρεβλώνει –έτσι όπως παρουσιάζεσαι- το ποιος άνθρωπος είσαι».

Είπε το αυτονόητο ότι μπορεί κάποιος να χάσει μια δουλειά γι’ αυτόν τον λόγο, γιατί μοιάζει σαν να μην είναι έξυπνος και ικανός. Μοιράστηκε το πόσο τραυματική εμπειρία είναι αυτό, πώς μπορεί να σου στερήσει τις σημαντικές ανθρώπινες σχέσεις, το να βρεις την αγάπη επίσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments