Διεθνή

Απίστευτες σκηνές στις Φιλιππίνες μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,6 Ρίχτερ [vid]

Απίστευτες σκηνές στις Φιλιππίνες μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,6 Ρίχτερ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: sofokleous in.gr, Συγκλονιστικά πλάνα, που δείχνουν τις σκηνές χάους και πανικού που εκτυλίχθηκαν κατά το σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο στις 4:37 μ.μ στη νήσο Μιντανάο, στις Φιλιππίνες, αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών συγκλόνισε τις νότιες Φιλιππίνες, λίγο μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό

Συγκλονιστικά πλάνα, που δείχνουν τις σκηνές χάους και πανικού που εκτυλίχθηκαν κατά το σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο στις 4:37 μ.μ στη νήσο Μιντανάο, στις Φιλιππίνες, αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν έχουν αναφερθεί έως στιγμής τραυματισμοί ή ζημιές.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό.

Οι αρχές των Φιλιππίνων προειδοποίησαν επίσης για “καταστροφικό τσουνάμι”, και κάλεσαν τους κατοίκους να μετακινηθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα.

“Αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές”, δήλωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών συγκλόνισε τις νότιες Φιλιππίνες, λίγο μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό ανακοίνωσε το USGS, ενώ ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί.

45.000 κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και ότι πολλοί μεταξύ αυτών προσπαθούν να φθάσουν σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο πεζή ή με το αυτοκίνητο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments