Lifestyle

Ράνια Τζίμα: «Δεν μπορώ τους τσιγκούνηδες άντρες είναι φρίκη»

Ράνια Τζίμα: «Δεν μπορώ τους τσιγκούνηδες άντρες είναι φρίκη»

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Dionysis Stroumpos

«Είχαμε συνήθεια να στολίζουμε με τις φίλες μου το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και αυτό το είχε ξεκινήσει η μαμά μου. Είπα στην κόρη μου φέτος να έρθουν οι φίλες της να στολίσουμε το δέντρο. Το έκανα εικόνα.»

Η Ράνια Τζίμα μίλησε για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «MEGA Γεγονότα», τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας δημοσιογράφος αλλά και τις φορές που έχει γίνει viral στα social media.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rania Tzima (@rania.tzima)

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του MEGA βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!, όπου αρχικά είπε: «Πολλά πράγματα είναι καλύτερα όσο μεγαλώνεις. Και την εικόνα μας την καταλαβαίνουμε καλύτερα. Κάνουμε τα πιο σωστά πράγματα, αφήνουμε κάποια από τα λάθος, αφήνουμε τις υπερβολές που κάναμε παλαιότερα. Πατάς καλύτερα στα “παπούτσια” σου. Η αύρα των ανθρώπων είναι sexy. Δεν είναι ποτέ το μάτι ή η μύτη, ποτέ δεν ήταν. Είναι αυτό που εκπέμπει ο άλλος. Το μυαλό βεβαίως των ανθρώπων είναι το 90% του case. Ένα μυαλό μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο συγκλονιστικά sexy και η εικόνα του τυπικά να μην παραπέμπει σε αυτό».

«Είναι εύκολο να ισορροπεί ένας άνθρωπος ανάμεσα σε ένα δελτίο ειδήσεων και την καθημερινότητα;» ρωτήθηκε στην πορεία και απάντησε:

«Έχει πει ο Αντώνης Σρόιτερ την καταπληκτική ατάκα “Ναι, κάποτε ήμουν κανονικός άνθρωπος”. Είναι όλα θέμα διαχείρισης και παίζει ρόλο πότε σου έρχονται τα πράγματα. Δελτία κάνω 3 χρόνια, κεντρικά δελτία κάνω 2 χρόνια, αυτό μου ήρθε σε μεγάλη ηλικία, οπότε είναι δύσκολο να «σαλέψεις» σε αυτή την ηλικία, έχεις δομήσει κάποια πράγματα μέσα σου. Επίσης, η δουλειά, παρόλο ότι είναι πολλές ώρες, είναι ένα παράθυρο. Μπαίνω σε έναν άλλον κόσμο για κάποιες ώρες, κλείνω τον διακόπτη μόλις συνεχίζω και μετά έχω μία κανονικότατη ζωή. Δεν έχει καμία διαφορά».

Η Ράνια Τζίμα, πρόσθεσε στην πορεία: «Κάνω αυτοκριτική κάθε μέρα. Βρίσκω λάθη μου καθημερινά, αλλά δεν νομίζω ότι έχω αδικήσει ποτέ κανέναν από τους συνομιλητές μου, δεν το πιστεύω. Μήπως για πολλά χρόνια ήμασταν ανεκτικοί και τώρα ξαφνικά που γίνονται “κανονικές” ερωτήσεις, μας φαίνεται κάτι φοβερό; Ο κόσμος έχει κάποιες απαιτήσειςκαι πρέπει να έχει κι από εμάς, είμαστε εκεί για τον κόσμο και όχι για τους εαυτούς μας. Έχω βρει λάθη σε διατυπώσεις μου, σε θέματα διαχείρισης εσωτερικής ισορροπίας».

Στην ερώτηση «ποια είναι η αντίδραση του κόσμου όταν την βλέπει;» η δημοσιογράφος απάντησε: «Μου αρέσει πολύ που με σταματούν στον δρόμο γυναίκες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι΄αυτό. Οι 8 στις 10 είναι γυναίκες. Είναι ακόμη πιο γλυκό όταν μου λένε “σε βλέπει ο άντρας μου”. Είναι σημαντικό, γιατί σημαίνει ότι αυτές οι γυναίκες δεν έχουν την αίσθηση του ανταγωνισμού. Και νέα παιδιά με σταματούν. Αν καταφέρουμε να επαναφέρουμε έστω και έναν νέο άνθρωπο να έρθει λίγο πιο κοντά στο να βλέπει ειδήσεις, θα είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα».

Η σχέση της με τα social media Για το γεγονός ότι συχνά γίνεται viral, η Ράνια Τζίμα υπογράμμισε πως δεν έχει πλήρη αίσθηση. «Δεν έχω Tik Tok, δεν έχω Facebook. Στο Instagram τώρα πάω καλύτερα. Είναι επιλογή και το κάνω γιατί με κρατά σε ισορροπία. Αν για παράδειγμα γίνει μια συνέντευξη κι αρχίσουν οι μισοί να λένε στα social “είσαι παλτό” και οι άλλοι μισοί “είσαι θεά”, πιθανώς δεν είσαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, είσαι κάπου στη μέση. Δεν μπορώ να προσδιορίζομαι από αυτό» σχολίασε.

Η στάση των πολιτικών και των δημοσιογράφων απέναντι στις γυναίκες «Προφανώς υπάρχουν ανισορροπίες. Πρώτα απ’ όλα η εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική είναι πάρα πολύ χαμηλή. Πόσες γυναίκες είναι σε θέσεις-κλειδιά; Δεν είναι θέμα αριθμών, είναι θέμα ουσίας. Το βλέπεις σε συζητήσεις. Σε μία συζήτηση είναι άνδρας δημοσιογράφος, γυναίκα δημοσιογράφος και άνδρας πολιτικός, το βλέμμα του θα το γυρίσει στον άνδρα δημοσιογράφο. Στη δική μας δουλειά, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν οικονομικές ανισότητες, έχει να κάνει με την εμπειρία και με πολλά άλλα πράγματα, αλλά όχι με το φύλο» σημείωσε η Ράνια Τζίμα.

Ποιο είναι το πιο «δύσκολο» πράγμα στη δουλειά της; «Η έκθεση θέλει πολύ μεγάλη διαχείριση. Θέλει να είσαι στέρεος μέσα σου, με καλές και δυνατές σχέσεις γύρω σου και τα πόδια σου βιδωμένα στη γη. Σωματικά μου έχει συμβεί να μην έχω καλές αντοχές, ψυχικά όμως όχι» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η κόρη μου δεν καταλαβαίνει ακόμα πολλά –και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό- γιατί δεν τη βάζουμε εμείς σε μία ζωή που να καταλάβει ότι η μαμά της κάνει μια δουλειά που είναι διαφορετική. Ζει απλά, κανονικά. Και οι φίλοι μου με βοηθούν πολύ, είναι κανονικοί άνθρωποι. Υπάρχουν και “κανονικοί” δημοσιογράφοι που ζουν και παλεύουν για την καθημερινότητά τους. Υπάρχουν και οι “τζαζ”, που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Πώς θα καλύψεις την καθημερινότητα από την οποία έχεις αποκοπεί; Την άλλη πλευρά δεν θα τη δεις ποτέ;».

«Δεν μου αρέσει που μεγαλώνω, αλλά είμαι ευγνώμων που μεγαλώνω από την άλλη. Κάνω γυμναστική, τους τελευταίους μήνες προσέχω περισσότερο τι τρώω. Δεν έχεις και τις ίδιες δυνατότητες στα 35 και στα 43 έτη, πρέπει να το συνειδητοποιήσεις αυτό. Είμαι στη φάση να θεωρώ δώρο ζωής το να ξυπνάω και να ανοίγω τα μάτια μου ή να περπατάω, είναι ευλογία» εξομολογήθηκε.

«Προσπαθώ να ξεχάσω τα αρνητικά γεγονότα όταν μιλάω με την κόρη μου. Δεν έχω βρει την απόλυτη ισορροπία στο πώς να την κάνω να προσέχει, αλλά να μην γίνει φοβική. Δουλεύουμε δύο άνθρωποι πάνω σε αυτό, κι εγώ και ο σύζυγός μου, επιδρούν και οι παππούδες οπότε το βρίσκουμε» ανέφερε ακόμα.

Η απώλεια της μητέρας της «Είχαμε συνήθεια να στολίζουμε με τις φίλες μου το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και αυτό το είχε ξεκινήσει η μαμά μου. Είπα στην κόρη μου φέτος να έρθουν οι φίλες της να στολίσουμε το δέντρο. Το έκανα εικόνα… Είμαστε άνθρωποι με τα καλά και τα κακά μας, με τα δύσκολά μας, με τα σωστά μας, με τα λάθη μας, δεν υπάρχει το τέλειο, δεν το επιδιώκω κιόλας, δεν μπορώ και να το πετύχω, αλλά έχω πάψει και να το κυνηγάω. Αγαπάω πολύ τις ατέλειες στους ανθρώπους, αλλά θέλω κοντά μου αυτές που μου ταιριάζουν. Δεν μου ταιριάζουν όλες οι ατέλειες του κόσμου. Εγώ δεν μπορώ την τσιγκουνιά, είναι φρίκη, τραγωδία. Δεν μπορώ επίσης την «γκρίνια με πόδια», το ανικανοποίητο των ανθρώπων, δεν μπορώ την τοξικότητα. Στην καθημερινότητά μου είμαι ευχάριστη και εχέμυθη. Παροτρύνω τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα» δήλωσε κλείνοντας η Ράνια Τζίμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments