Διεθνή

IDF: Ανακαλύψαμε «οπλοστάσιο» της Χαμάς κοντά σε σχολείο

IDF: Ανακαλύψαμε «οπλοστάσιο» της Χαμάς κοντά σε σχολείο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Πλησίον ιατρικού κέντρου και σχολείου ανευρέθη στη βόρεια Γάζα, από το στρατό του Ισραήλ, μία από τις μεγαλύτερες κρύπτες όπλων που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή.

Πλησίον ιατρικού κέντρου και σχολείου ανευρέθη στη βόρεια Γάζα, από το στρατό του Ισραήλ, μία από τις μεγαλύτερες κρύπτες όπλων που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή.

Πλησίον ιατρικού κέντρου και σχολείου ανευρέθη στη βόρεια Γάζα, από το στρατό του Ισραήλ, μία από τις μεγαλύτερες κρύπτες όπλων που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή. Η κρύπτη περιλάμβανε εκατοντάδες RPG, δεκάδες αντιαρματικούς πυραύλους, δεκάδες εκρηκτικά, ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς, δεκάδες χειροβομβίδες και αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα Χ.

Οι IDF λένε ότι ορισμένα από τα όπλα καταστράφηκαν, ενώ άλλα μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για περαιτέρω έρευνα. «Όλη η τρομοκρατική υποδομή βρέθηκε κοντά σε πολιτικά κτίρια στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού. Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της κυνικής χρήσης που κάνει η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα», αναφέρει το IDF.

Εργαστήρια κατασκευής όπλων στην Τζενίν

Δύο φρεάτια σήραγγας και τρία εργαστήρια κατασκευής βομβών ανακαλύφθηκαν από τον στρατό του Ισραήλ σε επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατά την επιδρομή, οι IDF συνέλαβαν 10 καταζητούμενους Παλαιστίνιους και εντοπίζοντας δύο φρεάτια τούνελ και τρία εργαστήρια κατασκευής βομβών. Τα όπλα που ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν, αναφέρουν οι Times of Israel.

Πλημμυρίζουν τις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς με θαλασσινό νερό (vid)

Το δίκτυο των υπόγειων τούνελ που έχουν δημιουργήσει και χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας καταστρέφει το Ισραήλ με τη διοχέτευση θαλασσινού νερού.  Ένα νέο βίντεο δείχνει ένα υπόγειο τούνελ να πλημμυρίζει.

Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ στα μέσα Νοεμβρίου, ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αγωγών, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι.

Οι αγωγοί αυτοί θεωρητικά τού δίνουν τη δυνατότητα να διοχετεύει χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού κάθε ώρα και να πλημμυρίσει το περίπλοκο δίκτυο υπόγειων σηράγγων εντός εβδομάδων, κατά το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments